Dubrovačka biskupija pokreće live streaming pojedinih događaja

Dubrovačka biskupija pokreće live streaming pojedinih događanja na stranicama biskupije www.dubrovacka-biskupija.hr, a prvi takav događaj bit će tribina “Otvoreno o vjeri” koja će se održati u četvrtak 28. veljače u 19.30 sati u dvorani pape Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Gošća tribine je glazbenica Marija Husar Rimac.

Tribine “Otvoreno o vjeri” svakog mjeseca u Godini vjere organizira Dubrovačka biskupija, a dosadašnji gosti tribina bili su bivša ministrica prosvjete Ljilja Vokić, novinarka Tanja Baran i episkop Grigorije Durić.

Live streamig se pokreće prvenstveno zbog svijesti o potrebi što snažnije povezanosti cijele biskupije. Imajući u vidu prostornu rasprostranjenost Dubrovačke biskupije, ovim medijskim povezivanjem želi se osnažiti već prisutnu duhovnu povezanost, te na ovaj način cijelu biskupiju uključiti u događaje koji i jesu namijenjeni cijeloj biskupiji, no zbog prostorne udaljenosti vjernicima iz pojedinih dijelova biskupije nije uvijek jednostavno ostvariti sudjelovanje na određenim događanjima.

IKA