CaritasFoto: IKA
U suradnji s nizozemskom međunarodnom organizacijom za volontere IBO-Nederland, Caritas Zagrebačke nadbiskupije proveo je ovog ljeta drugu godinu zaredom projekt “Solidarnost bez granica”. Tijekom provođenja projekta uređena su četiri stana socijalno ugroženih osoba na području grada Zagreba – po jedan stan u Gajnicama i na Trešnjevci te dva u Centru.

Skupina od pet volontera u dobi od 24 do 57 godina, različitih zanimanja – studenti, medicinska sestra, kuharica i profesor psihologije, ne samo da su odradili 300 sati soboslikarskih i ličilačkih radova te postavili u jednom stanu laminat, a u drugom linoleum, nego su pokazali i veliko suosjećanje s potrebitima. Naime, dok su još bili u Zagrebu prikupili su 1.100,00 kuna za kupnju hladnjaka jednoj obitelji. “Potreseni teškim životnim prilikama u jednom kućanstvu, pokrenuli su akciju za kupnju hladnjaka među svojim prijateljima u Nizozemskoj”, ističe voditeljica projekta Danijela Šalamon.

Projekt je donacijom veće količine boje poduprla tvrtka Interijeri Mrvica d.o.o.. Caritas je osigurao kombi vozilo i vozača, majstora-mentora i kuharicu, te volontere nagradio vikend-boravkom u svojoj Kući za odmor u Rovinju.

Obzirom da se provođenje projekta planira nastaviti tijekom cijele godine u suradnji s volonterima iz Zagreba, svi koji žele donacijama ili na neki drugi način podržati ovaj projekt mogu kontaktirati voditeljicu Šalamon na tel. 01 48 12 473 ili e-mail dsalamon@czn.hr. (ika/bitno.net)