Danas (ponedjeljak, 24. travnja 2017.) u 17 sati na prostoru ispred splitskoga HNK održat će se mirni prosvjedni skup protiv održavanja predstave Naše nasilje i vaše nasilje, autora Olivera Frljića koja se treba održati u sklopu 27. Marulićevih dana.

Podsjetimo, predstava je to koja je zbog vulgarnih i blasfemičnih scena bila prijavljena za vrijeđanje vjerskih osjećaja kako u Poljskoj (o tome više OVDJE), tako i u Bosni i Hercegovini (o tome više OVDJE).

Sada ista predstava treba biti prikazana i na Marulićevim danima, zbog čega je priopćenjem reagirala Splitsko-makarska nadbiskupija. 

Članovi koordinacije braniteljskih udruga Splita i Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske udruge “Benedikt” podnijeli su prijavu protiv odgovornih za održavanje predstave zbog remećenja javnog reda i mira te vrijeđanja vjerskih osjećaja.

Pozivamo sve one koji se ne slažu s održavanjem takve predstave na Marulićevim danim da dođu danas na prosvjed i mirno izraze svoje nezadovoljstvo.

Pročitajte razgovor sa splitskim scenskim umjetnikom Trpimirom Jurkićem o cijeloj situaciji nastaloj zbog Frljićeve predstave i ovogodišnjih Marulićevih dana.

Bitno.net