Župnik župe Zavalje u blizini Bihaća pronađen je mrtav u župnom uredu.

ubozavaljeblogspotcom

U mjestu Zavalju u blizini Bihaća ubijen je katolički župnik Mile Ivančić. Tijelo je jučer pronašla gospođa koja održava Župni ured, izjavio je glasnogovornik kantonalne policije u Bihaću, Fadil Balić.

“Jučer negdje oko 14.20, radnica koja održava Župni ured našla je u hodniku Župnog ureda mrtvo tijelo svećenika fra Mile Ivančića, rođenog 1935. godine u mjestu Međudražje, općine Bihać. Izvršene su uviđajne radnje i nad tijelom je na odjelu patologije kantonalne bolnice izvršena obdukcija”, izjavio je Balić. Također je dodao da je obdukcija pokazala da se radilo o ubojstvu, najvjerojatnije tvrdim predmetom, nagađa se velikim kamenom u glavu.

Istraga je u tijeku, a prema prvim podacima ubojstvo je najvjerojatnije počinilo više osoba. Nije izvjesno radi li se o koristoljublju s obzirom da u dosadašnjem tijeku istrage još nije utvrđeno nedostaje li što iz župne kuće u kojoj je i pronađeno svećenikovo tijelo.

Policija Bosne i Hercegovine objavila da se početkom veljače dogodila provala u ovaj župni ured. Naime, u noći 1.veljače dvojica provalnika su ušla u župnu kuću u Zavalju. Za vrijeme provale župnik je bio u spavaćoj sobi, ali nije ih prepoznao jer su bili maskirani. Isti župni ured bio je opljačkan i pred Božić 2012. kada je otuđeno oko 25 tisuća kuna.

K.S. Bitno.net