Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na svojem privatnom Facebook profilu pozvao je u ponedjeljak 16. ožujka katoličke vjernike na obiteljsku molitvu. “Sve vas pozivam da nam se u 20 sati u svojim domovima pridružite u molitvi za sve nas, za našu domovinu, Crkvu, sav svijet, osobito oboljele od ove zaraze, zdravstvene radnike i sve odgovorne. Uz našu prvostolnicu, posvećenu Marijinu Uznesenju, od davnina je povezano i čašćenje blažene Djevice Marije pod nazivom „Gospa od Porata”, kojoj se dubrovački puk uvijek utjecao u velikim nevoljama. Kako bismo u ovom izazovnom vremenu ostali povezani u zajedništvu i molitvi uživo ćemo prenositi svakog dana u 20 sati molitvu ispred oltara Gospe od Porata”, stoji u Facebook zapisu biskupa Uzinića.

Posjetimo, mise iz dubrovačke katedrale Gospe Velike svake nedjelje u 10 sati prenosit će se na web stranicama Dubrovačke biskupije, kao i na društvenim mrežama putem Facebook profila dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića. Svi mediji koji žele preuzeti prijenos, mogu to slobodno učiniti.

Osim nedjeljnih misa, svake večeri u 20 sati upriličit će se molitva ispred oltara Gospe od Porata, a svi koji žele mogu se priključiti i duhom sudjelovati. I molitva će se moći uživo pratiti na internet stranicama Dubrovačke biskupije, kao i na Facebook profilu dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića.

Poveznice za praćenje misa i molitva:

LINK 1,

LINK 2.

IKA | Bitno.net