Biskup Uzinić: Vjeronauk mora imati drugačiji pristup i voditi se milosrđem i ljubavlju

Mirjani Kristović, žrtvi stravičnog obiteljskog nasilja i majci troje malodobne djece koja se nalaze u Dječjem domu “Maslina” u Dubrovniku, dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić, odnosno Dubrovačka biskupija, ponudili su plaćanje stana i režija ako Mirjana Kristović pronađe stan za sebe i djecu, javlja Slobodna Dalmacija.

“Biskup mi je rekao kako ga je dubrovački Centar za socijalnu skrb upoznao s mojim problemom, te kako Biskupija nema svojih stanova koje mi može ponuditi za smještaj, ali mi je ponudio, ako za sebe i djecu nađem stan u kojemu bismo mogli živjeti, da će Biskupija plaćati stanarinu i režije. Ujedno mi je ponudio karitativnu pomoć u hrani i odjeći ako mi to bude potrebno”, kaže Mirjana Kristović.

Mirjanu je u kolovozu ove godine pijani suprug Ilija mačetom, sjekirom ili kosirom izmasakrirao po glavi i licu, nanijevši joj teške tjelesne ozljede opasne za život. Nakon toga doživjela je još jedan šok, kada joj je Centar za socijalnu skrb u Dubrovniku oduzeo djecu i smjestio ih u Dječji dom “Maslina”. Naknadno su djeci pronašli udomiteljsku obitelj u Zagrebu, no tamo ipak, nakon pisanja medija o ovom slučaju, djeca nisu smještena, nego su ostavljena u Dubrovniku, gdje će biti blizu svoje majke.

“Sada moram pronaći stan kako bih mogla biti sa svojom djecom. Međutim, u pronalaženju stana imam velike poteškoće budući da mi nitko ne želi iznajmiti stan. Kada čuju o kome je riječ, ne žele mi dati stan u najam jer se ljudi boje da će Ilija izići iz pritvora i opet učiniti nešto ružno. Ipak se nadam kako će se netko “smilovati” i iznajmiti mi stan. Samo želim biti sa svojom djecom”, rekla je Mirjana Kristović za Slobodnu Dalmaciju.

SD|Bitno.net