PASTIR SA SVOJIM VJERNICIMA

Biskup Uzinić molio s moliteljima iz ’40 dana za život’

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u utorak, 4. travnja je u kapelici Opće bolnice Dubrovnik molio s dubrovačkim moliteljima za nerođenu djecu u sklopu inicijative „40 dana za život“, izvijestila je Dubrovačka biskupija

Uz molitve za nerođenu djecu grada Dubrovnika i cijele Hrvatske te sjedinjujući se s molitvom diljem svijeta, za spas svakog začetog života, molitvenoj se nakani pridružuje i molitva za sve medicinsko osoblje i za sve stare, bolesne i nemoćne.

Nakon sat vremena posvećenog krunici, molio se i križni put za nerođene kroz koji je, prateći Isusa na njegovu putu križa, svjesnost molitelja o težini grijeha pobačaja dodatno produbljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju križnog puta biskup Uzinić zahvalio je na ustrajnosti molitelja kroz ovih 35 dana molitve koja se na ovaj način održava u Dubrovniku, a potom se osvrnuo i na širinu molitvene nakane koja osim nerođene djece, obuhvaća i njihove majke i očeve, ali i medicinsko osoblje kao i bolesnike OB Dubrovnik. Biskup je istaknuo da onaj koji polazi od toga da život počinje začećem, a zna da se život pobačajem prekida, ne može o tome šutjeti. Na kraju je moliteljima podijelio biskupski blagoslov i pozvao na ustrajnost u molitvi.

Bitno.net


Objavljeno: 6. travnja 2017.

Možda vam se svidi