U povodu 29. obljetnice osnutka Kluba navijača “Armada” riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodio je u ponedjeljak 9. svibnja misno slavlje u katedrali Sv. Vida u Rijeci za sve preminule članove i poginule hrvatske branitelje pripadnike Kluba navijača Armade.

Suslavili su vicerektor Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci vlč. Marko Stipetić i vlč. Pavo Điko. Liturgijsko pjevanje animirali su članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Pripadnici Armade bili su pozvani da svetoj misi prisustvuju u dresovima svog omiljenog kluba.

Osvrćući se tekst iz Knjige o Makabejcima i njihovoj borbi za obranu domova, kazao je kako u njima možemo prepoznati i sebe – hrvatski narod – osobito u vrijeme Domovinskog rata kada je mnogo mladih otišlo na branik Domovine. “Mi vjerujemo da su naša braća, kojih se danas spominjemo u ovoj misi, doista u Božjem zagrljaju i vjerujemo da je Bog u njihovoj žrtvi prepoznao i žrtvu svoga Sina koji nas je na križu spasio. Oni su umrli da bi mi živjeli i stoga trebamo biti zahvalni i spominjati ih se u molitvama.” Također, trebamo znati cijeniti tu žrtvu i nastaviti gdje su oni stali – ispuniti ono za što su oni živjeli i umrli, rekao je nadbiskup.

Na kraju je zahvalio navijačima na sudjelovanju u misi poručivši im da budu primjer vjernosti, te da bodre svoj klub i kad igra loše, jer ljudski život se sastoji i od dobrih i loših trenutaka. Širite zajedništvo i prijateljstvo i budite ponos našeg grada i Domovine, a u srcu nosite sve poginule branitelje pripadnike Armade, poručio je nadbiskup Devčić.

Zahvalnu riječ nadbiskupu, svećenicima, navijačima, nogometašu HNK Rijeke Ivanu Močiniću i članovima Uprave Kluba HNK Rijeke koji su sudjelovali na misi, uputio je voditelj Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, ujedno i sam član KN Armade, vjeroučitelj Marin Miletić.

Na kraju mise nadbiskupu je uručen dres HNK Rijeke s njegovim prezimenom na poleđini.

Kako prenosi portal Fiuman.hr sveta misa tek je prva u nizu aktivnosti koje će se održati povodom proslave 29. rođendana navijačke skupine Armada. U subotu 14. svibnja očekuje se rođendanska koreografija, a proslava će kulminirati 21. svibnja kada će se održati Armada kup i tradicionalni humanitarni koncert.

IKA | Bitno.net