U srijedu 1. ožujka započinje proljetna kampanja molitve za nerođene pred hrvatskim bolnicama u organizaciji inicijative 40 dana za život.

„Pozivamo sve ljude dobre volje da sudjeluju u novoj kampanji koja kreće 1. ožujka i traje do 9. travnja. Pratite i poduprite našu facebook stranicu „40 dana za život – Hrvatska“, a sve informacije možete dobiti na broj 091 724 1044 (Dijana)“, stoji u priopćenju inicijative.

Poseban naglasak tijekom ove kampanje organizatori žele staviti na sudjelovanje muškaraca:

„Poseban naglasak stavili smo na muškarce, jer se pitanje pobačaja tiče i očeva koji imaju pravo braniti život svoga djeteta. S druge strane, nažalost, majke često učine pobačaj i zbog prisile ili nagovaranja očeva, a velik broj njih ostaje i napušteno. Zato su potrebni kršćanski muškarci i muževi koji će svojim bdjenjem prenijeti pozitivnu poruku gradu u kojem žive”, poručio je voditelj inicijative Ante Čaljkušić.

U nedavnom razgovoru za Bitno.net član velikogoričkog ogranka inicijative i nekadašnji poznati MMA borac Damir Mirenić, prisjećajući se jesenske kampanje kada je prvi put održana “Straža svetog Josipa” – sat molitve ispred bolnice rezerviran za muškarce, izjavio je: “Pitaju nas zašto mi muškarci stojimo pred bolnicama. Jednostavno želimo probuditi pozitivnu reakciju. Osobno bih htio da se razbije slika katoličkog muškarca kao nekog mlakonje, bezveznjaka koji je više nekog ženskog profila nego muškog. Želimo pokazati, o čemu je i Stepinac govorio, da se radi o pravom muškarcu, mužu, ocu obitelji koji je hrabar, vjeruje u Božju providnost, hoda okolo s krunicom i uzda se u Gospodina koji mu daje snage da živi po nekim moralnim načelima.”

Pripremajući se za novu kampanju bdjenja pred bolnicama organizatori inicijative saznali su za još četiri spašena života od čega tri u Bjelovaru za vrijeme prošle kampanje i jedan u Zagrebu prije dvije godine.

„Jedna majka je prije otprilike dvije godine išla u bolnicu Sestara milosrdnica kako bi se raspitala o terminu za pobačaj. Ugledala je molitelje i jedan miroljubiv transparent, zaplakala i vratila se kući donijevši odluku za život svoga djeteta. Rodila je djevojčicu“, kazala je nacionalna koordinatorica Petra Tišljarić.

Nacionalni voditelj Ante Čaljkušić dodao je kako je priča još zanimljivija jer se na fotografiji s djevojčicom nalazi i njezin mlađi brat: „Unatoč muci koju je prošla, majka se odlučila za život svoje kćeri, a nedugo nakon toga rodila je i sina. Ovu radosnu vijest primili smo od Željke Bilman, voditeljice inicijative u Frankfurtu.“

Popis gradova koji sudjeluju u proljetnoj molitvi pred bolnicama:

Bjelovar, Čakovec, Đakovo, Dubrovnik, Imotski, Knin, Karlovac, Koprivnica, Križevci, Metković, Nova Gradiška, Osijek, Požega, Pula, Rijeka, Sisak, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar, Zagreb.

Tino Krvavica, 40 dana za život | Bitno.net