Dubrovački biskup Mate Uzinić odredio je da se, u skladu sa Zakonikom kanonskog prava, pokorničkim obredom nadoknadi uvreda nanesena činom oskvrnuća crkve sv. Ignacija u Dubrovniku, izvijestio je danas Hrvatski katolički radio.

Jer je teškim djelom sablazni povrijeđena svetost crkve u kojoj vjernici slave svetu misu, zabranjeno je obavljati bogoslužje dok se pokornički obred ne izvrši.

HKR prenosi kako će se kao naknada za počinjeno nedjelo u istoj crkvi sutra u 18 sati održati jedan sat euharistijskog klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom, nakon čega će biti slavljena sveta misa i izvršen ponovni blagoslov crkve.

Svi vjernici su pozvani da se odazovu i sudjeluju na navedenim bogoslužjima, kao i da se uključe u inicijativu „24 sata za Gospodina“, koja će biti održana 10. ožujka, a bit će namijenjena na istu nakanu.

Biskup Uzinić također je odredio da se od danas niti jedna crkva u Dubrovačkoj biskupiji ne smije ostaviti otvorena bez nadzora, izvješćuje HKR, koji prenosi i izjavu generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Hrvoja Katušića da će protiv počinitelja današnjeg čina biti poduzete pravne radnje.

Bitno.net