Fra-Alessandro_foto

Star produkcija i Turistička zajednica Zadar predstavljaju koncert fra Alessandra čije su izvedbe suvremene i tradicionalne duhovne i sakralne glazbe u manje od godinu dana osvojile srca publike širom svijeta. Glazbeni kritičari su ga prozvali Glasom iz Assisija, a svoju poruku ljubavi iz rodnog grada donosi ponovno hrvatskoj publici.

Mike Hedges, renomirani glazbeni producent poznat po radu sa zvučnim imenima poput grupe U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike Santa Maria degli Angeli i rodnog Assisija krenuo u svijet. Debitantski album tenora Fra Alessandra koji nosi naziv Voice from Assisi objavila 2012. renomirana svjetska diskografska kuća Decca, a uslijedio je aktualni božićni album Voice of Joy.

Fra Alessandro iz Assisija s albumom Voice of Assisi gotovo je preko noći postao prava glazbena senzacija glazbene industrije. Album je u rekordnom roku dospio do prvog mjesta na ljestvici klasičnih albuma u Velikoj Britaniji.

Oba studijska albuma Fra Alessandra snimana su u kultnom studiju Abbey Road u Londonu. Na njima se nalaze nezaboravne interpretacije pjesama Panis Angelicus, Ave Maria, Pater Noster, Alto E Glorioso Dio, originalnu temu skladatelja Paula Mealora Le Dio Lodi Altissimo temeljenu na molitvi sv. Franje Asiškog, kao i novootkriveno djelo talijanskog skladatelja Vincenza Bellinija O Tantum Ergo Sacramentum koje će publika imati prilike čuti uživo na koncertu Glasa iz Assisija – Fra Alessandra, 5. kolovoza u jedinstvenom ambijentu zadarskog Foruma.

Ulaznice za veliki duhovni spektakl u Zadru nabavite od 100 kuna za obične te VIP ulaznice od 140 kuna na prodajnim mjestima Tiska, Tisak media centrima te u sustavu Eventima.

Bitno.net