Foto: screenshotPro-life aktivistkinja Abby Johnson, po čijoj je priči snimljen film Neplanirano, odgovorila je glumici Michelle Williams koja je na prošlotjednoj dodjeli Zlatnih globusa istaknula kako joj je uspjeh u karijeri bio moguć zahvaljujući pobačaju.

Johnson je na svom Facebook profilu napisala kako je i ona sama svojevremeno mijenjala majčinstvo za karijeru, zbog čega je također primila nagradu za “izvanrednu službu i predanje Planned Parenthooda”.

“Dok su njezine riječi prazno odjekivale u mojim ušima, bile su teške u mome srcu. I ja sam prodala mnogo toga za nešto slično. Nije bila riječ o zlatnom kipiću, nego o drvenoj ploči koja mi je nekoć bila toliko draga. Nagrada. Naporno sam radila za nju i mnogo se žrtvovala kako bih je dobila… zdrav brak, dvoje djece koje sam odlučila ubiti pobačajem, unutarnji poziv na majčinstvo, svoj moral, svoju ženstvenost, svoju vjeru…”, napisala je Johnson.

Danas je majka osmero djece i, kako kaže, beskompromisan borac za prava na život nerođenih. Osvrćući se na svoju prošlost Johnson smatra kako je podlegla laži da je mjerilo ženina uspjeha natjecanje s muškarcima u poslovnoj karijeri.

“Bio je to ‘muški svijet’ i ja sam bila spremna poduzeti potrebne žrtve kako bih radila kao muškarac. Ako je to značilo trgovanje majčinstvom za 60-satni radni tjedan, bila sam to spremna prihvatiti. Ako je to značilo gušenje onoga što je Bog namijenio za mene kao ženu, spremno sam to učinila. Ako je to značilo odustajanje od svoje ženstvenosti kako bih se mogla priključiti sekularnom feminizmu… svjetonazoru koji me učio da mrzim muškarce i da ih vidim kao trn u napretku ženske ‘jednakosti’… tada sam bila spremna na tu trgovinu”, stoji u Facebook objavi nekadašnje ravnateljice Planned Parenthoodove klinike za pobačaje

Svoju je objavu završila riječima da se moli kako bi Michelle Williams jednoga dana i sama uvidjela čega se sve odrekla zbog karijere te da “pronađe Boga u svojoj slomljenosti i da joj on iscijeli srce”.

Podsjetimo, Williams, koja je dobila Zlatni globus za najbolju glumicu za ulogu u mini seriji “Fosse/Verdon”, prilikom primanja nagrade je izjavila: “Sve što sam postigla ne bi bilo moguće bez ženskog prava na izbor – da izaberem s kime i kada ću imati djecu. … Budite zahvalni Bogu ili kome god se molite, jer živite u zemlji koja je osnovana na načelima prema kojima vi i ja možemo slobodno živjeti svoja uvjerenja.”

Everyone has been talking about Michelle Williams after the Golden Globes. I said a couple things on Twitter, but…

Objavljuje Abby Johnson: ProWoman, ProChild, ProLifeČetvrtak, 9. siječnja 2020.

Ivo Džeba | Bitno.net