Foto: YouTube/screenshotAmerička glumica Michelle Williams, koja je trenutno trudna, na dodjeli Zlatnog globusa zahvalila je Bogu za pobačaj. Glumica, koja se proslavila u tinejdžerskoj seriji “Dawson’s Creek”, Zlatni globus za najbolju glumicu osvojila je za ulogu u mini seriji “Fosse/Verdon”. U govoru je izrazila zahvalnost za pravo izbora pobačaja zahvaljujući kojemu, kako kaže, duguje ovaj uspjeh, donosi ChurchPop.

“Zahvalna sam na dobivenom priznanju, ali sam također zahvalna što imam priliku živjeti u vremenu kada postoje izbori, jer se nama ženama i djevojčicama, odnosno u našim tijelima, mogu dogoditi stvari koje nisu naš izbor”, započela je glumica.

“Trudila sam se živjeti život onako kako sam htjela, a ne samo slučajno. Nisam dopuštala da mi se stvari događaju tek tako i živjela sam život u kojem mogu prepoznati vlastiti rukopis. Nekada je bio neuredan, a nekada precizan i lijep, ali uvijek je bio napisan mojom rukom”, izjavila je.

“Sve što sam postigla ne bi bilo moguće bez ženskog prava na izbor – da izaberem s kime i kada ću imati djecu. Kada budem ohrabrena i u stanju izbalansirati svoje živote, znajući ono što znaju sve majke, da vaga mora biti usmjerena prema našoj djeci”, izjavila je. Dodala je kako je svjesna da možda ima drukčije izbore od nekih drugih žena. Zatim je poručila: “Budite zahvalni Bogu ili kome god se molite, jer živite u zemlji koja je osnovana na načelima prema kojima vi i ja možemo slobodno živjeti svoja uvjerenja.”

“Dakle, žene od 18 do 118 godina, kada dođe vrijeme za glasanje, onda to učinite prema prema vlastitim interesima. To je ono što su muškarci radili godinama, pa zbog toga svijet više sliči njima. Ali ne zaboravite, mi smo najbrojnije glasačko tijelo. Hajdemo napraviti svijet koji malo više sliči nama”, završila je glumica.

Inače, glumica ima kći Matildu Rose, a sada je u vezi s redateljem Thomasom Kailom s kojim čeka bebu.

U Katekizmu Katoličke Crkve piše: “Ljudski život mora biti cijenjen i štićen bez ograničenja od časa začeća. Ljudskom biću moraju od prvog časa postojanja biti priznata osobna prava, među kojima i nepovredivo pravo svakog nedužnog bića na život. ‘Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih’ (Jr 1, 5).”

“Već od prvoga stoljeća Crkva je isticala moralnu zloću svakog izazvanog pobačaja. Taj se nauk nije mijenjao. Ostaje nepromjenjiv. Izravni pobačaj, što znači pobačaj koji je željen bilo kao cilj bilo kao sredstvo, teško se protivi ćudorednom zakonu: “Ne ubij zametak pobačajem niti pogubljuj dijete nakon rođenja.”… “Bog […], Gospodar života, povjerio je ljudima uzvišenu zadaću održavati život, i tu dužnost moraju vršiti na način dostojan čovjeka. Stoga život, jednom začet, treba najbrižnije štititi; pobačaj i čedomorstvo užasni su zločini.”

Rašeljka Zemunović | Bitno.net