Tri dana prije svetkovine Svih svetih, poljska Katolička Crkva jasno se izjasnila protiv Halloweena, javlja talijanska La Stampa. Tu proslavu uvezenu iz Sjedinjenih Američkih Država koja je posljednjih godina uzela maha, na valu galopirajućeg trgovačkog iskorištavanja, Crkva u Poljskoj osudila je kao “skup sotonističkih praksi”.

U poruci objavljenoj na mrežnoj stranici Nadbiskupije Varšava, tradicija Halloweena definirana je kao “plod promicanja okultizma i magije”. Ta tradicija ima svoje korijene – nastavlja se u poganskom klanjanju duhovima i keltskom bogu smrti.

Anton Lavey, utemeljitelj modernog sotonizma, tvrdio je da se u noći između 31. listopada  i 1. studenog održava velika luciferska proslava te brojni okultni čini nasilja. Crkva otvoreno osuđuje takve prakse.

Riječ je o najsnažnijem napadu na jedno obilježavanje, vrlo popularno među mladima i djecom. Opravdanjem da se zabavlja, poziva se djecu i odrasle na prakticiranje okultizma, a to je u suprotnosti s Crkvom i kršćanskim pozivom – obrazlaže Crkva.

V. K. | Bitno.net