Crkva

Dnevni list “El Sol de San Luis”, od 19. travnja izvijestio je o pozivu generalnog tajnika Meksičke BK, biskupa Victora Renea Rodrigueza Gomeza, upućenom predsjedničkim kandidatima. Podsjetio ih je da će se morati boriti protiv “velikog jaza između malobrojnih koji imaju sve i mnogobrojnih koji nemaju gotovo ništa”. Cilj novoga državnog vodstva mora biti takva struktura države koja će svima omogućiti društveni napredak, istaknuo je pomoćni biskup Texcoca.

Meksički biskupi susreli su se s predsjedničkim kandidatima za vrijeme svog plenarnog zasjedanja. Tom prigodom razmijenili su mišljenja, a demantirali su da je taj sastanak održan na zahtjev pape Benedikta XVI. Naime, već odavno je tradicija u Meksiku da se vjerski poglavari u zemlji prije izbora susreću s kandidatima političkih stranaka te da s njima razgovaraju.

Benedikt XVI. Meksiko je pohodio u ožujku. Tom prigodom ohrabrio je sve nadležne političke i društvene snaga u zemlji da ulože još veće napore u borbi protiv siromaštva i trgovine drogom.(ika/bitno.net)