Hollywoodski glumac Christian Bale zahvalio je “Sotoni na inspiraciji” prilikom primanja filmske nagrade Zlatni globus koju je dobio za ulogu bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja u filmu “Vice”.

“Hvala Sotoni na inspiraciji u tome kako odigrati ovu ulogu”, rekao je Bale, što je očito bilo usmjereno prema osobi američkog političara koji je bio potpredsjednik u administraciji Georgea W. Busha.

Cheney je, dobro je poznato, jedna od najomraženijih osoba lijevo-liberalnog establishmenta kojeg je glavni zastupnik hollywoodska industrija.

Bale, inače Englez po roditeljima, a Velšanin po mjestu rođenja, pri primanju nagrade vrijeđao je još jednog američkog konzervativnog političara – senatora Mitcha McConnella.

Američki mediji su prenijeli reakciju kćeri bivšeg potpredsjednika na ovaj govor mržnje. Liz Cheney je na svom Twitter profilu objavila vijest iz 2008. kada je Bale uhićen pa potom pušten uz jamčevinu kada je napao svoju sestru i majku koje su ga potom prijavile policiji.

“Sotona ga je vjerojatno inspirirao i na ovo”, napisala je Cheney.


Američki katolički analitičar Matt Walsh komentirao je Baleov istup u svom stilu, nazvavši ga “najiskrenijim primanjem nagrade u povijesti Hollywooda”.

“Postoji nešto prilično duboko u prizoru slavnog glumca koji se zahvaljuje Sotoni. Puno ovih ljudi prodalo je svoju dušu za slavu što se vidi u artističkim plodovima koji su svjedočanstvo njihove duhovne pustoši. Bale se možda htio našaliti, ali puno je istine bilo u ovoj šali”, napisao je.

Goran Andrijanić | Bitno.net