Chiara

Svijet je prošle godine obišla vijest o smrti mlade majke Chiare Corbelle, koja je sa svojim suprugom Enricom na herojski način odlučila roditi dvoje bolesne djece koja nisu imala šanse preživjeti, a potom je dala vlastiti život da spasi svoje treće dijete.

Kako javlja Radio Vatikan, prošlog je četvrtka obilježena prva obljetnica Chiarine smrti. Njoj u spomen, u svetištu Gospe od Božanske Ljubavi u Rimu, slavljena je sveta misa na kojoj su se okupile tisuće ljudi. Za supruga Enrica bio je to, kako kaže, predivan dan.
– Bilo je lijepo. Vidim toliko plodova i to ispunja srce radošću. Mnoštvo ljudi pristiglo je sa sjevera i iz cijele Italije: vlakovima, autobusima… To me posebno dirnulo.

Što je potaknulo te ljude da dođu, što ih je privuklo?
– Mislim da ih je privukao Chiarin osmijeh i radost koju je širila… Chiarina nam je smrt pokazala da je moguće umrijeti sretan. Ako imaš takav primjer, to ti može olakšati život. Takva poruka ne može a da te ne dotakne – izjavio je u intervjuu za Radio Vatikan.

chiara (1)Kako kaže Enrico, bol zbog Chiarine smrti jedno je veliko otajstvo koje uz Boga dobiva smisao.
– Ako svoju bol živiš s Kristom, to te čini sličnim Njemu, i tvoja se bol pretvara u čistu radost. Taj me osjećaj nije nikad napustio. On nastavlja živjeti u mom srcu, po milosti a ne po zaslugama. Mislim da je to veliko čudo – smatra Enrico.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru bitnih informacija – klikni like[/facebook]

“Idem u nebo brinuti se za Mariju i Davida, a ti ostani s tatom. Od tamo ću moliti za vas”. Rečenica je to koju je Chiara Corbella, mlada 28-godišnja žena iz Rima, napisala svom sinu Francescu tjedan dana prije svoje smrti, od karcinoma otkrivenog u petom mjesecu trudnoće. Bila je to treća Chiarina trudnoća: Maria i Davide umrli su kratko nakon poroda. Oboje su rođeni s teškim malformacijama. O toj ganutljivoj životnoj priči objavili smo članak „Svijet ganut primjerom herojske majke koja je dala život za djecu: “Idem u nebo, a ti ostani s tatom. Od tamo ću moliti za vas”.

Nedugo zatim Bitno.net je objavio dojmljivo svjedočanstvo njezina supruga Enrica, kao i njegovu pjesmu posvećenu Chiari: Svjedočanstvo supruga herojske majke koja je žrtvovala život i ganula svijet: „Koliko puta sam te gledao, ali tek sada mi je tvoja ljepota otkrivena…“

Svjedočanstvo Chiare i Enrica možete pročitati ovdje:

Priča o ljubavi, obitelji, svetosti i žrtvi (1. dio)

Priča o ljubavi, obitelji, svetosti i žrtvi (2. dio)

M.F. | Bitno.net