Projekt, nazvan jednostavno Cecilia, predstavlja posebnu glazbenu sekciju spomenutog portala na kojoj je gotovo svaki dan predstavljen određeni autor kršćanske glazbe.

Kako sama Aleteia piše, projekt spaja u jedno dva svijeta: “Na jednoj strani tu su nadahnuti umjetnici koji pomažu našim životima dosegnuti nove dubine, a na drugoj publika sastavljena od vjernika i tražitelja transcendentalne umjetnosti koja progovara duši”.

Među nadahnutim umjetnicima možemo pronaći i katoličke i protestantske autore, kao i umjetnike iz različitih zemalja koji pjevaju na nekoliko jezika, od engleskog do portugalskog. Tako je moguće upoznati se s različitim oblicima slavljenja i stilovima, od Matta Mahera, preko Nazaré Araújo do Michaela Patricka Kellyja, bivšeg člana popularnog benda The Kelly Family.

Cecilia – the soul of music, kako glasi puno ime projekta, nudi vrhunski multimedijalni doživljaj za svakog ljubitelja glazbe. Bez obzira jeste li tek u procesu otkrivanja suvremene kršćanske glazbe ili i sami posjedujete zavidnu kolekciju iste, Cecilia omogućuje uvid u svakog glazbenika na jedan drugačiji način.

Tako je svaki autor predstavljen jednom od svojih pjesama, zajedno s videozapisom i fotografijama u visokoj rezoluciji. Također, ispod pjesme nalazi se i kratak tekst o autoru i tematici pjesme, kao i sam tekst pjesme.

“Misija ‘Cecilije’ jest da svijetu bude izlog glazbe koja nas podiže i približava k Bogu, glazbe koja često biva nezamijećena od strane ‘mainstream’ glazbene industrije, ali koja hrani srce i um”, piše Aleteia.

Sam projekt tek je u začetku. Naime, kako je vidljivo s njihovih stranica, organizatori planiraju pokrenuti i istoimeni glazbeni festival i glazbenu nagradu, naglašavajući pritom kako će na vrijeme upoznati čitatelje s dodatnim informacijama.

Poput sv. Cecilije koja je mogla čuti glasove anđela kako pjevaju slavu Bogu, iskoristimo ovu priliku i preko ‘Cecilije’ prepustimo se, možda ne anđelima, ali svakako anđeoskim glasovima da dotaknu našu dušu iskrenim slavljenjem.

Stoga vas ostavljamo u dobrom društvu jednog od autora nedavno predstavljenih na spomenutoj stranici, Michaela Patricka Kellyja.

Tino Krvavica | Bitno.net