– U svojoj starijoj dobi imam potrebu za religijom više nego ikada. Imam potrebu za vjerom. Vjerujem u Boga i u njegovo spasenje. I molim. A zašto? Zato što sve jasnije vidim kako stvari kojima sam nekada pridavao veliko značenje ne znače ništa. Sport u kojemu sam se htio iskazati, popularnost. Onaj tko se uznosi zbog takvih stvari, tko slijedi samo uspjeh, slavu, taj je neznalica (idiot) – kazao je 86-godišnji talijanski glumac.

Bud Spencer, pravog imena Carlo Pedersoli, u zanimljivom je razgovoru priznao kako je u životu činio i mnoge pogreške, te kako nije bio svetac. To je, nažalost, shvatio tek kasnije:

– Učinio sam mnoge pogreške. Sa ženama, prijateljima… Zablude i gluposti. Sada, sa 86 godina, stvari vidim u drugačijem svjetlu. Život me naučio da postoje neke važnije stvari.

Premda u poodmakloj dobi, „strast za životom“ sve je snažnija, no straha od smrti nema:

– Kako dani prolaze, sam posvećeniji životu, ali ne plašim se smrti. Vjerujem kako se zapravo ne umire, te da će naša duša živjeti nakon što napusti ovu zemlju. Zapravo, uvjeren sam kako se život nastavlja. Stoga sve promatram s velikom smirenošću. Život nije u našim rukama. Prije ili kasnije pojavit ćemo se pred nebeskim Ocem.

Razgovor prepun šaljivih dosjetki završio je u jednakom tonu. Na pitanje s kim bi podijelio svoj posljednji obrok i što bi posljednje želio pojesti, Spencer odgovara:

– Špagete – s Isusom Kristom.

M.V.|Bitno.net