„Božić je svaki put kad dopustiš da Bog preko tebe ljubi druge“, riječi su svete Majke Terezije koje su župljani Župe sv. Andrije, te učenici istoimene katoličke škole iz Silver Springa (Maryland) u potpunosti shvatili. Zahvaljujući njihovoj ljubavi i brizi, obitelj Carrera ovogodišnji će Božić zasigurno pamtiti do kraja života.

Kako piše Catholic Standard, nakon svete mise prije nekoliko dana, ispred crkve sv. Andrije Francisca, Santu i njihovih petero djece dočekalo je veliko iznenađenje: posebno vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom. Naime, njihovo najstarije dijete, 12-godišnja djevojčica Yvonne, boluje od spine bifide, rascjepa kralježnice zbog kojega dolazi do nepotpunog zatvaranje kralježničke moždine. Zbog svoje bolesti, Yvonne hoda uz pomoć štaka ili koristi invalidska kolica, a kako bi ušla u auto, roditelji ju moraju fizički prenijeti. Novo specijalizirano vozilo koje su im župljani nakon mise poklonili, bit će im stoga veliko olakšanje.

„Nemam riječi. Sve što mogu reći je ‘Hvala ti Bože! Hvala ti Bože! Hvala ti Bože!’, kazao je Francisco, jedva susprežući suze, dok su im okupljeni vjernici, te Yvonnini prijatelji iz razreda, pjevali „We Wish You a Merry Christmas“.

Župnik o. Dan Leary izjavio je kako su župljani i djelatnici škole odlučili pomoći obitelji Carrera koja ih je „toliko dirnula“.

„Gledali su ih kako stisnuti u auto dolaze u crkvu i htjeli su im pomoći. TO je divna obitelji koja čini sve kako bi služila Gospodinu i bližnjima“, kazao je o. Leary dodajući kako je Francisco svakoga dana, nakon što bi ostavio Yvonne u školi, odlazio u crkvu kako bi se kratko pomolio pred Presvetim.

„Prekrasno je vidjeti kad ljudi imaju ljubavi jedni za druge i kad nasljeduju Krista u odnosu prema siromašnima. To je istinski blagoslov!“, kazao je župnik.

Svoje zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica škole Susan Sheehan koju je oduševila sposobnost obitelji Carrera da svakoj životnoj situaciji pristupi pozitivnim stavom. Kazala je i kako Yvonnini kolege iz razreda upravo prikupljaju novac kako bi svojoj prijateljici za školu kupili posebnu ljuljačku za osobe s invaliditetom, koju će moći samostalno koristiti.

Ovakve geste, smatra Sheehan, ne pomažu samo potrebitima, već kroz njih „učenici mogu naučiti biti zahvalni na onome što imaju“, te potvrđuju kako „uvijek postoje oni koji će napraviti i korak više kako bi pomogli drugima“.

„Naši učenici naučeni su pomoći, a to je stoga što sve što u školi činimo ima vjernički temelj. Bog je prisutan u svemu i to je ono što čemu ih želimo naučiti“, zaključila je ravnateljica.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net