– Crkva se nije umorila naviještati Evanđelje života i osuditi kulturu smrti koja uklanja nedužne i one koje se sami ne mogu braniti – istaknuo je nadbiskup argentinskog grada Tucumana, Alfredo Zecca.

– Kristovo uskrsnuće je i naše uskrsnuće, koje nam daje milost da živimo kao novi ljudi, kao oni koji su ‘uskrsnuli’ – nastavio je nadbiskup Zecca.

– Naša zadaća je slijediti taj ‘novi’ put; grijeh odlazi i milost dolazi, tama nestaje jer svijetlo preuzima njezino mjesto, kao što se sklanja smrt i pušta mjesto životu – rekao je Nadbiskup Zecca u svojoj Uskrsnoj poruci.

– Naš ‘novi život’ i naša ‘nova zadaća’ se mora utemeljiti u naš svakodnevni život – objasnio je – no to odmah postavlja jedno važno pitanje: Može li Crkva šutjeti na razne nove pokušaje utemeljenja ‘kulture smrti’ u društvu?”

– Možemo li mi Argentinci biti ponosni prethodnici u obrani ljudskih prava ako ono najosnovnije ljudsko pravo ne poštujemo – ljudski život, koji je svet i nepovrediv od začeća sve do prirodne smrti? – zapitao je nadbiskup Zecca snažno.

– Poslušni Gospodinovoj zapovijedi, Crkva se nikada neće umoriti naviještati Evanđelje života – rekao je – te će osuditi uz pomoć Evanđelja i prirodnoga zakona, sve pokušaje opravdanja bilo kojeg ubojstva, ali najviše ono prema nedužnima: nerođenoj djeci.

Argentinski nadbiskup zaključio je svoju snažnu propovijed s kratkom molitvom, da nam Bog pomogne razmišljati kao kršćani i da se zajedno hrabro suočimo s današnjim izazovima.

M. Tr. | Bitno.net