Stablo

Grupa aktivista za prava životinja omela je svetu misu u crkvi Čudotvorne Gospe u Limi u Peruu vrijeđajući svećenika koji je slavio misu i optužujući ga za ‘ubojstvo’ mačke, prenosi CNA.

Grupa od 30-ak aktivista okupila se 25. kolovoza ispred crkve u četvrti Miraflores protestirajući protiv župnika, oca Alejandra Berrade. Žalili su se da je svećenik odbio dati dopuštenje za spašavanje mačke koja je navodno bila zapela na krovu, rekavši da se deseci mačaka lutalica sakupljaju u okolici crkve.

Aktivisti su ušli u župno dvorište, a otac Berrade morao je prekinuti misno slavlje i napustiti crkvu dok policija nije stigla na mjesto događaja kako bi zadržala aktiviste.

Prema lokalnim medijima, aktivisti su nastavili svoj prosvjed ispred župne kuće do ranih jutarnjih sati neprestano vičući i lupajući na vrata.

Župni sakristan rekao je da se popeo na crkveni krov, ali da nigdje nije vidio mačku. Napomenuo je da se u blizini Kennedyjeva parka okuplja preko stotinu mačaka lutalica koje su to područje pretvorile u ‘javni zahod’ što predstavlja ozbiljan zdravstveni problem. Rekao je da su stanovnici koji žive u blizini u više navrata zahtijevali da se poduzmu određeni koraci kako bi se mačke uklonile.

Klikni like i pridruži nam se:

Župni sakristan također je spomenuo da je tijekom ljeta smrad nepodnošljiv i da ljudi koji su platili jako puno novaca za prijeme tijekom vjenčanja moraju podnositi smrad koji je zbog vrućine još gori.

Tijekom sv. mise 26. kolovoza otac Berrade odbacio je sve optužbe aktivista. Rekao je da ‘nikada u životu nije ubio mačku’ te je nadodao da ‘ako su se govorile neistine protiv Krista, da možemo očekivati i da se kleveće njegove učenike.

M. B-K. | Bitno.net