Ovaj tjedan u Rimu će se okupiti preko 30.000 pripadnika pokreta Katoličke karizmatske obnove kako bi proslavili 50. obljetnicu postojanja toga katoličkog duhovnog gibanja, a jedan od duhovnih vrhunaca proslave bit će bdjenje uoči svetkovine Duhova koje će predvoditi papa Franjo na povijesnoj lokaciji Circus Maximus.

Organizatori proslave su Međunarodna služba katoličke karizmatske obnove (ICRRS) i Katolička bratovština karizmatskih zajednica i družbi. Proslava uključuje bogati program, započinje danas susretom s Papom na Općoj audijenciji, a završava na svetkovinu Duhova. Program je sastavljen od nekoliko klanjanja pred Presvetim sakramentom, koncerata, susreta, simpozija i radionica na raznim mjestima u Rimu. Tijekom tih dana svete mise će za ljude koji su došli u Rim slaviti i kardinali – među njima kardinal Kevin Farrel, prefekt nedavno uspostavljenog Dikasterija za laike, obitelj i život te poljski kardinal Stanisław Ryłko, nekadašnji predsjednik Papinskog vijeća za laike.

Papa je i prošle dvije godine sudjelovao u okupljanju katoličkih karizmatskih zajednica koje su se nalazile u Rimu.

Organizatori su rekli kako očekuju posjetitelje iz oko 220 zemalja iz cijeloga svijeta. Među njima će biti oko 600 svećenika te 50 biskupa. Proslavi će nazočiti i oko 300 vođa protestantskih karizmatskih zajednica.

Među okupljenima u Rimu bit će i vjernici iz Hrvatske. Bit će to članovi raznih zajednica koje pripadaju organizaciji Obnove u Duhu Svetom kao i nekoliko naših svećenika, među njima i don Damir Stojić.

Bitno.net