Dokumentarni film „Stepinac – Kardinal i njegova savjest“, scenaristice i redateljice Višnje Starešine, bit će prikazan u sklopu Pula film festivala u pulskoj Areni u utorak 1. rujna u 22.15 sati.

Nakon zagrebačke svečane premijere u Hrvatskome narodnom kazalištu u veljači bit će to prvo premijerno prikazivanje za širu publiku. Film je nastao u produkciji Interfilma u suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem.

Film priča priču o iznimnoj osobnosti Alojzija Stepinca, kako se svojedobno najmlađi nadbiskup na svijetu nosio s izazovima najokrutnijih autoritarnih i totalitarnih režima 20. stoljeća. Zašto je za Pavelića bio „magarac“, a za Tita postao neprijatelj br. 1? Zašto je u Titovoj Jugoslaviji suđen, a u slobodnoj Americi slavljen kao simbol otpora komunizmu u porobljenoj Europi? Što je činio i kako se čovjek i nadbiskup Alojzije Stepinac nosio s posljedicama svojih izbora u najsloženijim povijesnim vremenima?

Sve informacije o kupnji ulaznica mogu se dobiti putem elektroničke pošte ulaznice@pulafilmfestival.hr ili na broj telefona 099 534 7521. Informacije o prodajnim mjestima i popustima možete pronaći OVDJE.