Drugi Antunovski hod mladih!

Drugu godinu zaredom Centar za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca na čelu s fra Stjepanom Brčinom i uz suradnju dviju župa sv. Antuna organizira Antunovski hod mladih. Ove godine će se održati 6. lipnja, a započet će u Sesvetskim Selima.

U svetištu svetog Antuna započet će okupljanje na misi u 15 sati koju će animirati slavljenički tim Evangelizacijske zajednice sv. Maksimilijana Kolbea, Amorose. Nakon toga će mladi krenuti pješice prema drugom svetištu sv. Antuna na Svetom Duhu, a na putu će posjetiti franjevački samostan u Dubravi.

Središnji događaj bit će svakako evangelizacija na Trgu bana Jelačića, a predvodit će je plesna skupina Evangelizacijske zajednice. Već nekoliko mjeseci spremaju ples, igrokaz i ostali program koji je i prošle godine okupio mnoštvo ljudi, posebno mladih. Prolazeći najprometnijim ulicama Zagreba, ali i njegovim periferijama mladi žele donijeti radost svim ljudima koje susretnu i svjedočiti koliki smisao i puninu donosi život u Kristu. Molitva, pjesma i ples svjedočit će svemu tome, a očekuje se velik broj hodočasnika i unatoč trenutnoj situaciji.

Hod će se privesti kraju odlaskom na Sveti Duh gdje će biti euharistijsko klanjanje, čašćenje relikvija svetog Antuna i slavljenje uz Petra Buljana i Amorose, te zajedničko druženje.

Organizatori pozivaju sve mlade da se pridruže ovom zavjetnom hodu svetom Antunu, da dođu u što većem broju i sudjeluju u ovoj uličnoj evangelizaciji i osjete sve milosti koje nam Gospodin sprema po zagovoru omiljenog sveca.

Svi ste dobrodošli i radujemo se vašem dolasku!
Sveti Antune, moli za nas!

Antunovski hod mladih podržao je i naš proslavljeni nogometni reprezentativac Mateo Kovačić.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Dragi mladi!😁 Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić poziva sve mlade da se pridruže ovogodišnjem Antunovskom hodu koji će se održati 6. lipnja. Hod će započeti u svetištu svetog Antuna u Sesvetskim Selima, župi u kojoj je Mateo odrastao i ministrirao. Nakon svete mise u 15 sati mladi će krenuti prema Svetom Duhu, a zaustavit će se i u Dubravi kod hercegovačkih franjevaca dok će središnji događaj biti na trgu bana Jelačića. Kovačić je prepoznao ovaj hvalevrijedan projekt koji mladi spremaju već nekoliko mjeseci, a ni trenutna situacija neće zaustaviti da se Bog proslavlja ulicama Zagreba. @mateokovacic8 #budiFRAjer😉 #antunovskihodmladih #evangelizacijska16670 #DDV #OFMConv #svetiantunpadovanski

Objavu dijeli fra Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)