Raznolikost i bogatstvo drugih kultura i naroda možemo otkriti u potpunosti samo ako naučimo njihov jezik. Učenje stranih jezika postalo je u današnjem svijetu neophodno, ali često su tečajevi pravi luksuz koji si ne može svatko priuštiti. Zato je udruga Pod smokvom pokrenula online tečajeve stranih jezika koji se zasigurno razlikuju po svojem konceptu, namjeni i organizaciji od drugih tečajeva. Možda bi i vama odgovarao baš takav jedan tečaj, pa evo u nastavku par detaljnijih informacija!

Tko? U sklopu udruge „Pod Smokvom“ ovaj tečaj pokreću Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije kako bi preko njega pomogle misionarski rad sestara u Ugandi.

Što? Tečajevi Pod smokvom podrazumijevaju neformalno učenje jednog stranog jezika na jedan inovativan način uz pomoć suvremene tehnologije. Na kraju ovog tečaja nećete dobiti neku službenu potvrdu o završenom stupnju, ali ćete dobiti priliku naučiti novi jezik i uz to pronaći mjesto gdje se gaje ugodni susreti, molitva, stjecanje novih prijateljstava, razmjena životnih iskustava.  Uz to se organiziraju i susreti uživo kako bismo se družili i upoznali i izvan malih ekrana.

Koji jezici? Ove godine se organiziraju tečajevi sljedećih jezika:

  • engleskog (A1 – četvrtak)
  • njemačkog (A1.1 – srijeda) i (A1.2 – ponedjeljak)
  • španjolskog (A1 – ponedjeljak) i (A2 – četvrtak)
  • talijanskog (A1 – srijedom), A2 (ponedjeljak), B1(utorak)
  • kineskog (A1 – ponedjeljak)

Kako? Susreti se održavaju online preko aplikacije Microsoft Teams na kojoj se nalaze i svi potrebni nastavni materijali, a svaki susret se snima pa sudionici imaju na raspolaganju i snimku predavanja ukoliko su nekad spriječeni sudjelovati.

Kada? Tečaj počinje u listopadu i traje do lipnja 2024. Susreti se odvijaju jednom tjedno u večernjim satima, od 20:00 do 21:30.

Koliko košta? Učiniti dobro djelo djeci iz Ugande. Naša ideja jest sljedeća: U mjestu Rwentobo u Ugandi misionarski djeluju Školske sestre franjevke koje ove godine u tom mjestu počinju graditi osnovnu školu o čemu možete više saznati u ovom videu. Da bismo ih podržali u tom projektu novčani prilozi sudionika naših tečajeva su namijenjeni upravo za izgradnju te škole. Na taj način učenje jednog stranog jezika u Europi zapravo je na veliku korist djece u Africi. Devet mjeseci tečaja koji uključuje 30 tjednih susreta ili 60 školskih sati učenja jednog stranog jezika košta 130 eura koji se kao donacija uplaćuju na misijski račun sestara, a moguće je i plaćanje u ratama.

Želite nam se pridružiti Pod smokvom? Budući da je svake godine broj zainteresiranih osoba velik, a broj sudionika ograničen, javite nam se što prije na e-mail jezici.pod.smokvom@gmail.com i naznačite koji jezik, dan i razina vas zanimaju.