Humanitarni koncert za zajednicu Arka održat će se u zagrebačkom klubu History (Tkalčićeva 57-68) u utorak 12. prosinca 2017. u 19 sati.

Na koncertu će nastupati bend Duhovni kutak uz prigodno svjedočanstvo članova zajednice Arka iz Zagreba i Isusovih malih sestara.

Zajednica Arka utemeljena je radi pomoći osobama s intelektualnim poteškoćama. Njezin utemeljitelj je kanadski teolog Jean Vanier, a zajednica je nastala nakon njegove odluke da započne živjeti u istoj kući s dvije osobe s teškoćama. Danas Arka broji ukupno 137 zajednica u 35 zemalja, na 5 kontinenata.

Zajedno s Mari-Helene Mathieu, Vanier je utemeljio i udrugu Vjera i svjetlo, mrežu zajednica koja podupire i pomaže osobe s intelektualnim poteškoćama i njihove obitelji. Trenutačno ta udruga okuplja oko 1500 zajednica u 82 države.

“Arka-Korablja je zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Stoga provodi različite aktivnosti kako bi se ranjivost ljudske osobe prepoznavala kao dar, a ne samo problem koji treba riješiti (suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, izdavaštvo…)”, poručuju iz zajednice.

Dođite i kupnjom ulaznice podržite rad Arke.

Karte po cijeni od 40 kuna možete nabaviti pozivom na broj 099/687-5557 – Dino Kluk.

Radujemo se Vašem dolasku!

Bitno.net