Epidemija koronavirusa promijenila nam je svima živote i donijela čitav niz poteškoća s kojima se moramo boriti i savladavati ih uz Božju pomoć. Ona je dodatno otežala životne okolnosti i onima kojima su prije ove pandemije već bile teške. A to su beskućnici.

Kako su neki mediji već pisali ovih dana, čini se kako su u epidemiji beskućnici još više prepušteni sami sebi, a ograničavanje javnog prijevoza i zabrane okupljanja posebno su utjecali na ovu ranjivu skupinu. Udrugama koje im pomažu također su zbog posebnih mjera sigurnosti bile otežane aktivnosti. O smanjenju donacija koje im pomažu te aktivnosti nastaviti da ne govorimo. Ali, i dalje čitav niz volontera organiziranih u razne udruge beskućnicima pomažu.

Među njima je i Udruga Savao o kojoj je ovaj portal već pisao. Udruga je od samih početaka epidemije svoje aktivnosti prilagodila novim okolnostima, pa tako, primjerice, dijele besplatne obroke beskućnicima uz sve mjere sigurnosti. Ako želite pomoći Udruzi Savao, portal Bitno.net omogućuje vam to na jedan lijep način.

Poljska ikonopisarka sa zagrebačkom adresom Barbara Andrijanić napisala je ikonu “Mandilion” koju želi prodati i sav prihod od prodaje preusmjeriti na račun Udruge Savao. Mandilion je naziv za platno na kome se, prema predaji, u gradu Edesi čudesno pojavio Isusov lik i koji je predstavljao prvu ikonu u povijesti kršćanstva, odnosno model za kasnije prikazivanje Isusa.

Naš portal je pomogao tako da otvori aukciju na kojoj će zainteresirani moći ostaviti svoje ponude. Ikona Barbare Andrijanić otići će osobi koja najviše ponudi. Nakon što bude utvrđeno koja je to osoba, bit će joj dostavljena ikona nakon izvršene uplate na račun Udruge. Svoju ponudu možete poslati na mail bitno.net@gmail.com

Aukcija će biti otvorena do petka.

Ikona je formata 20×26 cm. Rađena je tehnikom jajčane tempere i pozlaćena je.

Početna cijena iznosi 950 kuna.