Slavni američki glumac i oskarovac sir Anthony Hopkins proslavio je 45 godina uspješne borbe sa svojom ovisnošću o alkoholu, piše Aleteia. Tim povodom snimio je videoporuku koju je podijelio putem društvenih mreža.

„Prije 45 godina sam se osvijestio. Čuo sam pitanje: ‘Hoćeš li umrijeti ili živjeti?’ Odlučio sam se na život. Odjednom sam osjetio olakšanje i moj život je postao nevjerojatan“, govori glumac koji je nedavno proslavio 83. rođendan.

„Danas je sutrašnjica zbog koje ste se jučer toliko brinuli. Ne predajte se, mladi ljudi, nastavite s borbom! Budite hrabri i moćne snage će vam pomoći. Mene je takvo razmišljanje održalo na životu. Sretna Nova godina. Ovo će biti najbolja godina“, poručio je legendarni glumac. Njegovu poticajnu poruku samo na Twitteru pogledalo je više od 10 milijuna ljudi.

Anthony Hopkins je nekada davno bio ateist, ali sudeći prema njegovim izjavama, on već više od četiri desetljeća duboko promišlja o Bogu i smislu života. Tako je, primjerice, u vrijeme kada je snimio film „Rote“ (Obred) izjavio kako „biti ateist znači biti zatvoren u ćeliji bez prozora“.

„Ne bih mogao biti ateist. Mrzio bih takav život. Zar vi ne biste? Na televiziji često gledamo briljantne ljude, koji su profesionalni ateisti, kako govore da je ludo vjerovati u Boga. Dobro… Neka ih Gospodin blagoslovi. Ja se samo nadam da su oni sretni“, izjavio je Anthony Hopkins. U nastavku je objasnio kako je začuđen zbog čega ateisti toliko prosvjeduju protiv Boga i religije. „Kako mogu biti sigurni u ono što misle? Kako misle da mogu opovrgnuti sve one brojne sjajne filozofe i mučenike kroz stoljeća?“, izjavio je glumac.

Više o vjeri slavnog glumca možete pročitati OVDJE.