Kršćani na Bliskom istoku već se godinama suočavaju sa strahotama rata i progonima od strane islamističkih terorista, no unatoč svim teškoćama i kušnjama njihova je vjera nepoljuljana, a njihovo vjerničko svjedočanstvo može nas samo zadiviti i ostaviti bez riječi. I dok molimo za našu braću i sestre, pomolimo se i za nas, ‘umorne’ kršćane Zapada, da Gospodin obnovi našu vjeru i podari nam njihov vjernički žar.

Pogledajte kako žive i slave i trpe Božić kršćani na Bliskom Istoku, 1-2 sata leta od nas, tamo gdje je Božić počeo, gdje je kolijevka naše civilizacije. Video je priredio Livio Tomislav Marijan.

SRAMOTA JE BITI NEINFORMIRAN – dok se mi na zapadu tovimo poput tuka za Božić (umišljeni da smo civilizirani i kako nam je super), nemamo pojma što se oko nas događa. Ako i ne možemo učiniti ništa, možemo bar biti informirani. Pogledajte kako žive i slave i trpe Božić kršćani na Bliskom Istoku, 1-2 sata leta od nas, tamo gdje je Božić počeo, gdje je kolijevka naše civilizacije. I nemojmo se čuditi kad jednog dana budu izvješćivali i o nama u Europi ovakve vijesti (ako dotle ne doživimo sudbinu tuka).

Objavljuje Livio Tomislav Marijan u Subota, 7. siječnja 2017.

Preporučujemo: Kratka povijest kršćanstva na Bliskom istoku

Bitno.net