Otac Ante Gabrić posjećivao je sela, susretao hinduse, muslimane i protestante i svjedočio im za Krista. Pripravljao je i krstio katekumene, obilazio siromahe i bolesne. Uvijek je nalazio vremena za pisma dobročiniteljima širom svijeta. Pomagao je svima, ne pitajući za vjeru ili nacionalnost te gradio crkve, kapelice, škole i bolnice, rješavao problem pitke vode. Organizirao je podizanje nasipa uz Ganges, gradnju putova i mostova. Iskreno je volio narod kojemu je bio poslan. Podigao je mnoge škole, a talentiranu djecu slao na dodatno školovanje. Osnovao je misijsku postaju Maria Polli u Bošontiju s vjerskim, zdravstvenim i humanitarnim ustanovama. Sagradio je ribnjake koje još uvijek koriste za kupanje, kuhanje, pranje te za uzgoj ribe, proveo je ceste, donio i pitku vodu.

Za života je pokrstio na tisuće ljudi, pomagao je bolesnima, a u svojem radu i humanitarnom djelovanju često je surađivao s Majkom Terezijom. Ljudima u čije živote je bio poslan pružio je veliku ljubav i sjećanje na njega jako je živo.

Najpoznatiji je hrvatski misionar i to prije svega treba zahvaliti njegovu neumornu apostolskom žaru u naviještanju Božje riječi. Ljudima je uz darivanje Krista darivao i sebe samoga u svakoj ljudskoj prilici. Ovo je bila njegova poruka: “Dajmo Isusu koliko god možemo, i – malo više nego možemo.”

Bio je neumoran i požrtvovan u naviještanju Radosne vijesti. Biti misionar, za njega je značilo dati Isusa drugima, dati život za druge, donijeti Isusa svima.

Pokopan je u Bengaliji s grudom hrvatske zemlje i bočicom Jadranskog mora jer nikad nije zaboravio svoje korijene.

Povodom ovog dana članovi zbora Misijske postaje Tatale u sjevernom dijelu Gane gdje je središte salezijanske misije u kojoj djeluje naš misionar don Ivan Stojanović snimili su na hrvatskom jeziku pjesmu „Tamo gdje palme cvatu“. Ime zbora je UNIMBOR JIN (Unimbor đin = Bog pobjeđuje), a pjesma je poklon iz Gane za 50. obljetnicu misijskog lista „Radosna vijest“. Nije bilo lako naučiti pjesmu na hrvatskom i pripremiti video, ali kad se radi s ljubavlju – sve je moguće!

28. veljače rođendan je velikom hrvatskom misionaru – ocu Anti Gabriću.
🎂
Dijelimo s vama poseban video i pozivamo da podijelite s prijateljima kako bi što više ljudi moglo poslušati.
🎶🎶
Pjesmu #TamoGdjePalmeCvatu na hrvatskom jeziku pripremili su članovi zbora Misijske postaje Tatale u sjevernom dijelu Gane gdje je središte salezijanske misije u kojoj djeluje naš misionar don Ivan Stojanović.
Ime zbora je UNIMBOR JIN (Unimbor đin=Bog pobjeđuje).

Nije lako naučiti pjesmu na hrvatskom i pripremiti video, ali kad se radi s ljubavlju – sve je moguće!
Pjesma je poklon iz Gane za 50 godina Radosne vijesti.
‼️
Neka nam svima #poticaj bude poruka oca Gabrića: “Dajmo Isusu koliko god možemo, i – malo više nego možemo”

#missioHR #oAnteGabrić

Objavljuje Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj u Nedjelja, 27. veljače 2022.

Oče Ante, moli za nas! I mi, ne zaboravimo oca Antu i molimo za njegovu beatifikaciju.

Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama. Uvjereni da ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…

Po Kristu, Gospodinu našemu.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

“Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj” imaju i svoju Facebook stranicu na kojoj možete pratiti novosti i priče iz misijskih zemalja: www.facebook.com/missioHR