Pratite papu Franju na Instagramu!

Profil newsva kojega je u travnju ove godine otvorio član Papinskog vijeća za sredstva društvene komunikacije Jose Miguel Chavarria iz dana u dan sve je popularniji, a otvoren je kako bi pratio papine susrete s hodočasnicima te putem fotografija bio nadahnuće i sredstvo širenja papinih poruka.

– Drago nam je što možemo imati fotografije koje nisu toliko „prolazne“, u novinarskom smislu riječ, već više umjetničke… Mislim da bi Vatikan i Crkva općenito, morali podići kvalitetu na ovom području, kao što su to činili u prošlosti, kada su birali najbolje umjetnike, slikare i kipare. U današnje vrijeme, fotografije i slike imaju veliku važnost. – izjavio je Chavarria, te dodao kako je vrlo iznenađen sve većom popularnošću profila.

– Bio je to samo pokus kako bismo se upoznali s aplikacijom… A sada, dnevno nam se pridružuje oko 1000 novih članova – kaže Chavarria koji u Instagramu vidi još jedno sredstvo za naviještanje Božje riječi.

A da Crkva ne želi izgubiti korak s vremenom, te iskoristiti sva sredstva koja su joj na raspolaganju kako bi naviještala Radosnu vijest te ljudima približila istinske kršćanske vrijednosti potvrdio je i predsjednik Papinskoga vijeća za sredstva društvene komunikacije mons. Claudio Maria Celli koji smatra da Crkva mora biti u stanju „prihvatiti sve što joj je na raspolaganju za naviještanje Evanđelja“, a u novim tehnologijama i oblicima komunikacije vidi veliku priliku za Crkvu. Najbolja potvrda njegovih riječi je i ovaj instagram profil!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net