Smith_Redman

Nakon prošlogodišnjeg nastupa u Zagrebu jednog od najvažnijih autora worship glazbe Michaela W. Smitha, agilni Bono Records nastavlja organizirati vrhunske koncerte duhovne glazbe u Hrvatskoj. Tako nam u goste u petak 11. listopada dolaze glazbenici Matt Redman i Martin Smith koji će u zagrebačkom klubu Tvornica održati koncert u sklopu zajedničke turneje. Koncert počinje u 20 sati.

Matt Redman, koji je već gostovao u Hrvatskoj, jedan je od najpoznatijih autora suvremene kršćanske glazbe (Contemporary Christian Music-CCM). Neke od njegovih pjesama doživjele su prepjeve i na hrvatski jezik, kao “Kad sve utihne” (The Heart Of Worship) ili “Blagoslovljen Bog” (Blessed Be Your Name). Ove godine je dobio dvije GRAMMY nagrade za pjesmu “10.000 Reasons”.

Martin Smith engleski je vokalist, gitarist, tekstopisac i nekadašnji frontmen benda suvremene kršćanske glazbe “Delirious?” koja se smatra pravim pionirom u uvođenju rokerskog izričaja u duhovnu glazbu. Neki od poznatijih hitova benda “Delirious?” uključuju “I Could Sing Of Your Love Forever”, “History Maker”, “Majesty (Here I Am)/Divan si” i “What A Friend I’ve Found”. Smith sada njeguje solo karijeru, a njegov je debitantski solo album, “God’s Great Dance Floor” , izašao početkom travnja 2013.

CCM  žanr je koji trenutačno doživljava pravi procvat u svijetu, pa sve više i u Hrvatskoj. Koncerti čije održavanje možemo zahvaliti skupini entuzijasta iz Bono Recordsa okupljenih oko Andreja Grozdanova, zasigurno će ostaviti duboke glazbeno-duhovne plodove koji će taj razvoj u Hrvatskoj još više potaknuti.

Cijena ulaznice iznosi 80,00 HRK, a ulaznice se mogu rezervirati na telefon +385 (0)95 907 8996 ili info@bonorecords.com. U Zagrebu se mogu i kupiti u knjižarama:
Verbum, Kaptol – Zagreb
Verbum, Teslina 11 – Zagreb
Naklada Sv. Antun, Kaptol – Zagreb

J.I. | Bitno.net