Potporu tom projektu dali su Ured gradonačelnika Grada Zagreba, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Ministarstvo socijalne politike i mladih. Pozdravljajući prisutne, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako je u KD Lisinski održano mnogo humanitarnih priredbi kojima se željelo pomoći djeci, nemoćnima i bolesnima, ugroženima i potrebitima. Podsjetio je kako grad Zagreb na razne načine prijateljski i s ljubavlju pomaže bratovštine Zajednice u Hrvatskoj, a ovaj koncert je i znak zahvale Majci Elviri.

U uvodnom dijelu programa kraćim video-prilogom predstavljena je Zajednica, i to riječima Majke Elvire o nastanku i misiji Zajednice osnovane prije 30 godina, koja danas djeluje u 60 bratovština u 17 zemalja na četiri kontinenta. Gosti, mlada obitelj glazbenika, članova Zajednice Cenacolo u Italiji Alessandro Gallo i Francesca Cadorin prisutnima su prenijeli svoje iskustvo ljepote života ispunjenog vjerom, nadom i svjetlom, što pretaču u pjesme. Istaknuli su da su bili ovisnici, ušli su u Zajednicu i u njoj se obratili, upoznali, zaljubili i danas su obitelj s dvoje djece. Kada susrećemo mlade u župama, školama pjevamo i sviramo s njima, a vodilja je “svjetlo”, jer “svjetlo” je nešto što nas je majka Elvira naučila, i što smo doživjeli kroz put kojim kročimo “put iz tame u svjetlo”, posvjedočili su, te istaknuli kako su sve njihove pjesme, u što se mogla uvjeriti i publika, “rođene u molitvi i nastavljaju se rađati kroz molitvu”.

Druga mlada obitelj koja je svjedočila bili su Ivana i Petar, koji djeluju u Cenacolo-misijskoj kući u Peruu, gdje su se i upoznali i vjenčali, a nedavno postali roditelji Ana-Marije. Petar je govorio o svom putu i otkrivanju poziva za misije, jer je osjećao potrebu da i on pomogne drugima, kako su drugi pomogli njemu. Na razmišljanje o misijama potaknula su ga iskustva mnogih misionara, kao i prilozi koje objavljivali u časopisu “Uskrsnuće” koji je uređivao, a govorili su upravo o misionarima Zajednice. Naime, Zajednica već petnaest godina diljem Južne Amerike prihvaća djecu s ulice. Majka Elvira osjetila je i prepoznala da se misionarskim načinom života ozdravljaju rane srca, egoizma i površnog života. Usto, misije bude osjećaj majčinstva i očinstva, te potiču na potpuno sebedarje, a to je praktično ostvarenje evanđelja. Misije poručuju da prave životne vrijednosti su u darivanju, odricanju i služenju.

Na tom tragu Ivana je kratko predstavila njihov rad u predgrađu Lime, gdje Zajednica ima dvije kuće za napuštenu djecu. U jednoj su mala djeca, a u drugoj djeca do 18. godine starosti, o njima brine dvadesetak misionara, te redovnice koje su također članice Zajednice. Život, briga o napuštenoj djeci i zaista je poziv za svakoga od nas. No, tome treba pristupiti sa srcem, osjetiti da te Bog zove da to darivanje, rekla je te istaknula kako je takav život lijep, ali zahtjevan, jer napuštena djeca imaju mnogo traumi i rana te traže puno ljubavi i strpljenja i povjerenja. Oni pak, kao obitelj primjer su jedne male nazaretske obitelji unutar Zajednice. Također je istaknula kako je poziv svakog misionara pokazati da postoji netko iznad svega, da i oni koji su napušteni nisu sami, da je Bog svakog trenutka uz njih.

U glazbenom dijelu nastupili su i Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac te “Apostoli mira”. Posebno dojmljiv nastup imao je “Cenacolo Band” sastavljen od članova i prijatelja Zajednice koji je izveo više pjesama, među njima i “misijske”, popraćene scenskim nastupom. “Mali Cenacolini” – djeca iz bratovštine u Varaždinu, zaključili su koncert pjesmom i scenskim prikazom pripremljenim sa svojim tetama, a podršku su im dala i djeca iz bratovštine u Vrbovcu, kao i cijela dvorana.

Na kraju, don Ivan Filipović svima je zahvalio na zajedništvu, a posebnu zahvalu uputio je predstavnicima gradova Vrbovca i Zagreba te okupljenim svećenicima, redovnicima i redovnicama, od kojih je istaknuo sestre milosrdnice koje su u velikom broju nazočile predvođene glavaricom Družbe s. Miroslavom Bradica. Naime, Zajednica Cenacolo u Vrbovcu djeluje u dvorcu Lovrećina-gradu koji su Zajednici na korištenje ustupile milosrdnice. Program su vodili Bojan i Mateja iz Zajednice.

U predvorju KD Vatroslav Lisinski posjetitelji su imali prilike razgledati izložbu o djelovanju Zajednice Cenacolo u svijetu i kod nas. U toj prigodi svoje radove predstavila su i djeca Zajednice.

IKA