Sliryc 33: 'Isus voli rap, ples i zabavu'

U poznatom zagrebačkom klubu History u utorak, 3. prosinca mladi autorski bend Sliryc 33, premijerno je prikazao svoj prvi spot za pjesmu Odaberi, s kojom su se predstavili na ovogodišnjem Bonofestu – festivalu duhovne glazbe u Vukovaru.
Kao poseban gost nastupio je rock bend Zakon Neba, nakon čega je Sliryc 33 održao koncert kao uvertira premijeri svog prvog spota, u sklopu kojeg su predstavili i svoju novu pjesmu Biti čovjek.

Klub je tom prilikom ispunila znatiželjna publika koja je odlučila pružiti priliku afirmiranju ovog perspektivnog benda koji pliva protiv struje na već pomalo uljuljkanoj domaćoj glazbenoj sceni. Sliryc 33 nije propustio ovu šansu te je kreativnim autorskim pjesmama dobro zabavio publiku, opravdao njihovo povjerenje, ponudio nešto drugačije  i napravio odličnu atmosferu u History Clubu.

Predstaviti pravu sliku Isusa iz Nazareta

Tekst, glazbu i aranžman za pjesmu Odaberi potpisuje jedan od članova benda,Đuro Ravenšćak. Bend je odlučio napraviti korak dalje te su tako tri godine nakon osnutka snimili i spot u produkciji Nove Eve. Ako je suditi po prvim reakcijama publike i rapidnom broju pogleda na popularnoj društvenoj mreži Youtube, možemo s pravom reći da je Filip Vukina, montažer i kamerman spota, zajedno s dečkima iz benda i mnogobrojnim glumcima, napravio odličan posao. Svojim su radom i trudom te drugačijim i novim stilom tako obogatili našu glazbenu scenu.

“Ovim spotom želimo predstaviti pravu sliku Isusa iz Nazareta i razbiti neke poznate predrasude, kao npr. Isus ne voli rap, Isus nema veze s plesom i zabavom, Isus mi ne može pomoći pri učenju, na poslu, u depresiji ili agresivnosti.“, istaknuo je frontmen benda Višeslav Foretić. Glavni cilj ovog mladog benda jest svojim pjesmama potaknuti pojedinca na razmišljanje i neprestano traženje istine, u čemu su premijerom spota u Historyu zasigurno uspjeli.

Natalija Bačić/pastoralmladih.hr