Put DobroteFoto: IKA
U organizaciji Hrvatskoga kulturnog društva Napredak – Dubrovnik organizirana je u subotu 1. prosinca u dvorani pape Ivana Pavla II. u Dubrovniku projekcija dokumentarnog filma “Put Dobrote – fra Miro Babić među Kenijcima”. Film, po scenariju Anite Malenice i u režiji Jakova Sedlara, govori o djelovanju fra Mire Babića, jednog od najmlađih hrvatskih misionara, ujedno člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene. U filmu su prikazani uvjeti života u misiji u Keniji u kojoj fra Miro djeluje, te je vidljivo koliko je zalaganje i rad misionara potreban u tim krajevima. Riječ je o 24-satnom djelovanju koje mogu platiti samo osmjesi onih kojima se pomaže, a toga fra Miri ne nedostaje, kao što je rečeno i prikazano u filmu.

Uz predsjednika HKD Napredak Dubrovnik Marinka Marića i scenaristice Malenice projekciji je nazočio i misionar Babić. Marinko Marić zahvalio je fra Miri na njegovu dolasku u Dubrovnik, a napose na njegovu predanom misionarskom djelovanju u Keniji. Novinarka i redateljica Malenica rekla je da je odlazak u misije i snimanje filma za nju bilo osobito iskustvo te da je u Africi “dobila ljubavi i zagrljaja dovoljno za cijeli život”. Fra Miro je zahvalio svima koji su sudjelovali u nastajanju filma, kao i svima koji su svojim dolaskom podržali nastojanja misionara.

Oni koji žele pomoći misionarskom djelovanju fra Mire Babića to mogu učiniti uplatom na broj računa u Raiffeisen banci 2340009-1110539216 s modelom 18 i pozivom na broj 3026. (ika/bitno.net)