knjiga

U siječnju 2016. godine povodom Godine milosrđa, bit će objavljena Papina knjiga-intervju s uglednim vatikanistom Andreom Torniellijem, a u njoj papa Franjo otkriva bit svojega pontifikata te jednostavnim, izravnim riječima iznosi poruku Božjega milosrđa.

Knjiga “Božje je ime Milosrđe” očekuje se s velikim zanimanjem, budući da se radi o prvoj osobnoj knjizi-intervjuu pape Franje od njegova izbora za papu. Nakladna kuća Verbum odabrana je da zajedno s najuglednijim izdavačima iz raznih zemalja objavi ovu ekskluzivnu knjigu istodobno sa svjetskom premijerom 12. siječnja 2016. godine. Knjiga koju na hrvatskom jeziku objavljuje nakladna kuća Verbum, istodobno će biti objavljena i u Italiji, Americi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Litvaniji. Također, većina izdanja bit će objavljena s istovjetnom naslovnicom, a među njima i hrvatsko.

U toj prvoj knjizi-intervjuu, koju sam potpisuje, papa Franjo se u dubokom, jednostavnom i intimnom razgovoru obraća svakomu čovjeku, svakoj ženi i muškarcu. Na temelju vlastitog iskustva koje je stekao kao svećenik i pastir duša, Papa progovara o milosrđu, temi koja je od središnje važnosti u njegovu nauku i svjedočenju. Ova je knjiga sažetak njegovih pouka, čitavoga dosadašnjeg pontifikata.

Andrea Tornielli, novinar je i ugledni vatikanist talijanskoga dnevnika La Stampa i koordinator njezina web portala Vatican Insider. Smatra se jednim od ponajboljih svjetskih stručnjaka za crkvene teme. Surađuje s raznim talijanskim i međunarodnim časopisima. Autor je niza knjiga, a u izdanju Verbuma do sada je izišla njegova biografija pape Franje “Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo”, prevedena na 16 jezika kao i knjiga “Papa Franjo. Ova ekonomija ubija”, prevedena na 9 jezika, koju je napisao u suradnji s kolegom vatikanistom Giacomom Galeazzijem.

Verbum.hr | Bitno.net