Hrvatski lanac vjerskih knjižara Verbum objavio je top ljestvicu najtraženijih knjiga u njihovim knjižarama i web knjižari www.verbum.hr .  Uglavnom su to novoobjavljeni naslovi, a ima ih s raznih područja i za različite životne dobi i interese.  Tako će među ovih deset zanimljivih naslova i dobrih preporuka za čitatelje svatko moći naći nešto za sebe.

Na vrhu top ljestvice smjestila se nova Papina knjiga “Ne dajte da vam ukradu nadu!”, prvo hrvatsko izdanje govora i homilija pape Franje na hrvatskome jeziku u kojima poziva čitatelja da upozna izbliza Božju svemoć, strpljivost i milosrđe te objašnjava kako Božja ljubav može preobraziti svačiji život. Slijedi je knjiga “Korupcija – Zlo našega vremena”  također od Pape Franje, nastala u vrijeme dok je bio nadbiskup Buenos Airesa, u kojoj on pokazuje kako korupcija tj. moralna pokvarenost koje čak i nismo svjesni  može zahvatiti svako. Na trećem je mjestu hit izdanje za mlade, dvostrana knjiga Jasona Everta “Teologija tijela za nju/njega” u kojoj na jednostavan i mladima blizak način Jason Evert ohrabruje čitatelje da nauče istinu o vlastitome tijelu, i da otkriju istinu o tijelu suprotnoga spola. Slijedi je također Evertova knjiga “Istinska muževnost”, odlično štivo za sve momke.  Na petom je mjestu vrlo zanimljiv i čitak roman španjolskog književnika Joséa Luisa Olaizole “Plamen ljubavi” koji portretira Ivana od Križa, jednoga od najvećih mistika i duhovnih velikana u povijesti. Ako volite romane eto prave preporuke za ovo ljeto. Na šestom mjestu popularnosti  u vjerskim knjižarama uspješnica “Sve o anđelima” Paula O’Sullivana, knjiga u kojoj možete saznati sve o moćnim duhovnim stvorenjima. Na sedmom je mjestu cjelovita Papina biografija “Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo” koja iz pera autora Andree Torniellija progovara o Papinu životu, idejama i porukama. Na osmom mjestu nalazi se zbirka lijepo ilustriranih poučnih priča iz obiteljskoga života koje potiču djecu na istraživanje i vježbanje u vrlinama autora Karela Gržana i Paole Bertolini Grudina “Otkrivamo vrline”, knjiga koja će dobro doći svakoj obitelji u ispravnom i cjelovitom odgoju djece.  Na devetom mjestu top ljestvice je svojevrsna duhovna oporuka Benedikta XVI. “Naučiti vjerovati”, u kojoj on upućuje poruku nade i ohrabrenja svakom čitatelju te progovara o biti vjere. Na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u lancu vjerskih knjižara Verbum u srpnju smjestio se drugi i zaključni svezak cjelovite teologije tijela Ivana Pavla II. pod nazivom “Muško i žensko stvori ih”, u kojem ovaj veliki papa progovara o ljudskoj ljubavi, tjelesnosti i spolnosti.

Sve navedene naslove možete osim u knjižarama Verbum možete pronaći i nabaviti i na internetskoj web knjižari www.verbum.hr , gdje ih možete virtualno prolistati i o njima više saznati. Na kraju valja spomenuti da je u tijeku akcija “Svaka druga Verbumova knjiga u pola cijene“, koja traje do kraja kolovoza, pa se sve ove knjige mogu nabaviti s popustom u sklopu te akcije.

K.S. Bitno.net