mjuzikl

Golem osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva skoro je bio opipljiv i „mogao se rezati“. No, umjesto tih osjećaja, članovi ansambla rezali su tortu i nazdravili izvrsnim pjenušcem.
„Bogu hvala što mi je dao Bezgrešnu za uzor, sv. Maksimilijana Kolbea za nadahnuće, i sve vas „vjerne službenike“ za pomoć, jer smo skupa izvojevali nove pobjede, veće od svih kakve smo ikada zamišljali. Silno međusobno povjerenje donijelo je plodove koji postaju hrana, dostatna za nas, ali i za mnoštvo od skoro četiri tisuće ljudi koji su vidjeli naš mjuzikl“ – rekao je producent mjuzikla fra Ivan Bradarić.

U proteklih proteklih trinaest izvedbi mjuzikla publika je mogla vidjeti prikaz života ovog velikog sveca i mučenika kroz devet prizora popraćenih glazbenim brojevima i video projekcijama. Skupina mladih okupljenih u zboru “Kolbe“, koji su u kolovozu prošle godine prošli audiciju, mjesecima se pripremala pod vodstvom članova glazbenog sastava “Novo svitanje“.
Ansambl će se malo odmoriti prije prvog gostovanja u svibnju u Vinkovcima, a novopridošli članovi iz audicije, koja će se održati slijedećega ponedjeljka radi popune članova ansambla, kreću na ubrzani tečaj svladavanja tehnike pjevanja i uvježbavanjasongova iz mjuzikla.

“Život za život“ nadahnut je životom sv. Maksimilijana Kolbea, poljskog redovnika koji je u paklu Auschwitza umro mučeničkom smrću kako bi spasio život zatvorenika i oca obitelji Franje Gajowniczeka, a posvećen je svim žrtvama totalitarnih režima.

Autor mjuzikla je Daniele Ricci, scenarist Krešimir Tičić, a režiju potpisuje Richard Simonelli. Organizatori mjuzikla su Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Nacionalni centar Vojske Bezgrešne, časopis Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga  i glazbeni sastav “Novo Svitanje“.

Sanja Doležal, pjevačica: „Izvanredno, briljantno! Odgledala sam predstavu u jednom dahu i još sam uvijek pod dojmom. Imajući na umu da se ovdje uglavnom radi o amaterima zvuk je kristalno čist, dikcija savršena, pjevači izvanredni, solisti super, priča suvisla, a narator genijalan. Jedino što mogu jest zamoliti Bezgrešnu da ovaj mjuzikl krene u život i da ga vidi što više ljudi.“

Tanja Popec, novinarka i voditeljica: „Ganula me izvedba mladih. Mjuzikl je došao u pravo vrijeme kada je izabran papa i sva je pozornost usmjerena na Crkvu. Stvarno se Providnost proslavila.

Više informacija o mjuziklu možete pronaći na internetskoj stranici www.veritas.hr.