Giottove freske u kapeli Scrovegni jedno je od najvažnijih remek-djela europskog slikarstva ranog 14. stoljeća, a od nedavno ih možete pregledati do u najsitniji detalj na stranici Haltadefinizione.com.

Zid iznad ulaza znamenite kapele prekriva prikaz Posljednjeg suda, dok su bočni zidovi podijeljeni na tri polja, svaka sa scenama u dvometarskim kvadratima (ukupno 37 prizora).

Nasuprot oltara na gornjem dijelu desnog zida započinje prikaz scena iz života Djevice Marije i to s Navještenjem na središnjem mjestu iznad glavnog luka, s prikazom Anđela Gabrijela s lijeve strane i Djevice Marije s desne strane luka. Sve ove prizore možete pogledati zasebno ili u cjelini pomoću 360° multimedijskog preglednika.

Kompanija Haltadefinizione specijalizirala se u stvaranju fotografija umjetničkih djela vrlo visoke rezolucije, tako da je Giottov djelo tek posljednje u nizu u njihovoj bogatoj galeriji. Osim Giottovih freska možete pronaći i da Vincijevu Posljednju večeru, Caravaggiov Poziv svetom Mateju ili Mantegnino Oplakivanje Krista.

Tu je i Pozzov svod u crkvi svetog Ignacija Lojolskog u Rimu, fra Angelicovo Navještenje, kao i Botticellijevo Klanjanje mudraca.

Uvećavanje slike na računalu omogućuje gledatelju uvid u detalje koji su golim okom uživo teško vidljivi.

Budući da će trebati proći još neko vrijeme kako bismo mogli bezbrižno putovati i vidjeti neku od ovih umjetnina, ovdje se nudi izvrsna prilika za ostati u kontaktu s dobrom umjetnošću.