Gledatelje sve popularnije Laudato TV među mnogobrojnim zanimljivim emisijama posebice privlači emisija ‘Zlatni savjeti’ fra Jure Marčinkovića koji je postao prepoznatljivo lice te obiteljske televizije nadahnute kršćanskim vrijednostima. Kolika je popularnost ovog jednostavnog franjevca govori i činjenica da je jednu od njegovih emisija na Youtube-u pogledalo preko milijun gledatelja.

Ovaj poznati franjevac već se više od sedamdeset godina bavi istraživanjem narodnih recepata, franjevačkih ljekaruša, prikupljanjem ljekovitih biljaka, plodova i pripravom ljekovitih čajeva, balzama, masti i drugih pripravaka, pomažući mnogim ljudima da ozdrave ili da im bude bolje.

Iskustva i recepte s ljekovitim prirodnim pripravcima sažeo je u svojoj najpopularnijoj knjizi nazvanoj Ljekaruša fra Jure Marčinkovića koju je u novom izdanju upravo objavila nakladna kuća Verbum. U njoj je ovaj vrijedni franjevac sabrao više od 1100 prirodnih recepata, provjerenih stoljetnom primjenom, za 136 bolesti i stanja, dajući praktične i razumljive savjete za ozdravljenje uz pomoć biljnih pripravaka i pravilne prehrane.

Ovaj sveobuhvatni priručnik narodne medicine u četrnaest poglavlja obrađuje gotovo sve najčešće bolesti te fizičke i psihičke tegobe. Svako poglavlje temelji se na jednomu sustavu organa i najčešćim bolestima i poteškoćama vezanima uz taj sustav. Autor u formi pitanja i odgovora na jednostavan i detaljan način opisuje svaku bolest i njezine karakteristične simptome, opisuje proces ozdravljenja te daje savjete koji se temelje na prirodnim, ljekovitim, jeftinim i jednostavnim biljnim pripravcima i receptima.

Budući da sadrži velik broj korisnih savjeta koji mogu pomoći pri liječenju mnogih bolesti kao i pri očuvanju i unaprjeđivanju zdravlja Ljekaruša fra Jure Marčinkovića vrlo je koristan priručnik u svakidašnjemu obiteljskom životu, ali može biti i važna dopuna i podrška medicinskim terapijama.

Knjiga Ljekaruša fra Jure Marčinkovića obogaćena je kazalom bolesti, poremećaja, ljekovitih biljaka i pripravaka kao i proslovom sv. Bazilija o liječenju, ljekovitim biljkama i liječništvu. Dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.

Bitno.net