Ovih je dana u izdanju biblioteke “Snaga za život” iz tiska izašla knjiga “Urbani monah”, Lectio divina u svakodnevici. Duhovno je to štivo pisano kao osobno svjedočanstvo autora Dinka Klasana te članova molitvenih zajednica Hosana i Jošua. Tema knjige je meditativno-kontemplativna monaška molitva Lectio divina gledana kroz iskustvo današnjeg čovjeka i Kristova spasiteljska snaga koja se oslobađa u onima koji tu molitvu mole. Zaboravljena i nedovoljno poznata kršćanska mistika danas je zamijenjena falsifikatima New agea koji unose velike zablude u duhovni život modernog čovjeka te ga odvlači od jedinoga i pravoga Boga. Cilj je ove knjige čitateljima obratiti pozornost na postojanje i snagu kršćanske mistike toliko blizu svakome od nas, a toliko nepoznate današnjem čovjeku.

“Urbani monah je poziv na povratak izvorima naše vjere i Izvoru samom. To je poziv da sve svoje životne kaose i nemire predamo Njemu koji nam daje svoj mir koji svijet ne može dati. Uvjet je da se osamimo, da odemo u samoću i tišinu. U tom smislu svaki je laik (i laikinja) pozvan da barem ponekad bude monah – onaj koji živi sam, da bude ‘urbani monah’ i onda nakon toga opet suprug, supruga, poduzetnik, liječnica, službenik, evangelizator…” (iz predgovora urednika)

Kako su knjiga i distribucija besplatne, a cilj je upoznavanje Božjeg naroda s ovom molitvom, knjigu je moguće dobiti isključivo na molitvenim susretima molitvenih zajednica koje se za to jave putem maila info@hosana-kmz.hr. Više o knjizi možete pronaći na ovom linku!

Bitno.net