Na prvom mjestu Verbumove top ljestvice i dalje se, već nekoliko mjeseci zaredom, nalazi knjiga Brini se manje, moli se više. Osim ove Verbumove uspješnice, na top ljestvici se nalaze i brojna druga izdanja, poput duhovnih bestselera Padra Pija, Georga Gänsweina, Gabrielea Amortha, don Dolinda Ruotola itd.

Na vrhu Verbumove top ljestvice mjeseca svibnja nalazi se hit knjiga Brini se manje, moli se više. Riječ je o knjizi koja sadrži 180 kratkih i poticajnih meditativno molitvenih tekstova za žene za život bez tjeskobe prikladnih za sve životne situacije i poteškoće. Bilo da si zabrinuta zbog posla, obiteljskih i međuljudskih odnosa, financija, događanja u svijetu ili nečega drugog, ove će ti meditacije pomoći u otklanjanju tjeskobnih misli, učeći te pritom življenju u slobodi svemogućega Boga.

Na drugom mjestu top ljestvice nalazi se molitvenik Izbavi nas od zla u kojem se nalaze molitve koje je otac Gabriele Amorth, najpoznatiji egzorcist našeg doba, sam probrao i sastavio. Ovaj mali Amorthov molitvenik za obranu od zloga i od svakoga oblika zla sadrži provjerene molitve iz Svetoga pisma i tradicije Crkve, molitve za oslobođenje od zloduha i utjecaja zlih sila, za nutarnje ozdravljenje, molitve za ozdravljenje od tjelesnih bolesti i patnja, za blagoslov ili oslobođenje kuća, radnih mjesta i polja, molitve protiv uroka, za mir srca te odabrane litanije i zazive.

Treće mjesto zauzela je knjiga Ispovijesti vatikanskoga egzorcista. Riječ je o zapisima legendarnoga svećenika i egzorcista o. Gabrielea Amortha koji je kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge ljude oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja. U ovim ispovijestima otac Amorth vodi nas u tajnoviti svijet dajući potresnu viziju svojih svakodnevnih borba s đavlom, ali i mnogobrojne savjete za pobjedu nad Zlim. Služeći se konkretnim primjerima, otkriva kako razlikovati psihička oboljenja od opsjednuća, kako prepoznati znakove đavolske prisutnosti i koje metode demon koristi za svoja zloćudna djelovanja. Daje i odgovore na mnoga druga pitanja koja zanimaju sve vjernike.

Četvrto mjesto top ljestvice drži Velika Biblija u stripu. Velika Biblija u stripu najbolja je i najkompletnija ilustrirana Biblija u atraktivnoj formi stripa. S više od 200 biblijskih pripovijesti koje donosi kronološkim slijedom ova vizualna odiseja donosi uzbudljiv, napet, intrigantan i vjerodostojan prikaz povijesti spasenja, od Knjige Postanka do Knjige Otkrivenja. 750 stranica punoga kolorita sadrže tisuće sjajnih ilustracija Sergia Cariella – svjetski priznatoga crtača stripova koji je među ostalim radio i za strip magnate Marvel i DC Comics. Zahvaljujući energičnu dizajnu, izraženoj igri pokreta, svjetla i sjene te izvrsnoj emocionalnoj karakterizaciji likova ovoga poznatog majstora stripa pred našim očima vjerno oživljava drevni svijet biblijske povijesti.

Na petom mjestu nalazi se Verbumov novitet Istraga o Bogu. Postoji li Bog? Je li Isus izmišljeni lik? Kako se postaje kršćaninom? Jesu li Biblijske priče izmišljene? Kako je Marija zatrudnjela? Kako ćemo izgledati nakon uskrsnuća? Kako izgleda raj? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja donose Toma i Sofija, dva znatiželjna prijatelja koja provode neobičnu istragu – istragu o Bogu. U ovoj knjizi punoj zabavnih i poučnih ilustracija možete pronaći mnoštvo zanimljivih pitanja o Bogu i vjeri – čak 52 pitanja! – koja je ovaj dvojac temeljito istražio ostavljajući za tebe na svakoj stranici mnogo tragova, dokaza i otkrića o svemu što te zanima o vjeri. Na kraju knjige nalazi se također prostor za bilješke, zaključke, molitve, za pitanja – prostor za tvoju privatnu istragu o Bogu!

Šesto mjesto zauzela je knjiga Riječi nade, sa 150 meditacija utjehe i ohrabrenja svetog Padra Pija, jednog od najpopularnijih svetaca modernoga doba. Ova jedinstvena knjiga meditacija omogućava da vam Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji vas tješi i ohrabruje. Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara, raspoređene u 150 jednostavnih i kratkih meditacija koje ne zahtijevaju mnogo vremena, a donijet će vam veliku utjehu.

Na sedmom mjestu Verbumove top ljestvice nalazi se knjiga Neopisivo autora Louieja Giglia koja poziva da otkrijete sva čuda svijeta i Njihova stvoritelja. Neopisivo prikazuje veličanstvenost svega stvorenog znanstvenim otkrićima, fotografijama i originalnim ilustracijama, a sve to je prikazano kroz 100 zadivljujućih priča, koje potiču udivljenje prema Božjoj kreativnosti uz dubinski pogled na: svemir, galaktike, planete i zvijezde, Zemlju, geologiju, oceane i vrijeme, životinje: od kolibrića do dinosaura, naše umove, tijela i maštu. Uz očaravajuće istine o svijetu i čovjeku koje očituju Božji genijalni um, a ispričane su na djeci prilagođen način, svaka od stotinu zanimljivih priča sadrži završnu molitvu i posebno istaknuti odlomak “Zadivljujuće” s fascinantnim znanstvenim činjenicama.

Osmo mjesto na top ljestvici pripalo je još jednom novitetu nakladničke kuće Verbum, knjizi Samo istina nadbiskupa Georga Gänsweina, dugogodišnjeg tajnika pape Benedikta XVI. Kao jedan od njegovih najvažnijih ljudi od povjerenja tijekom papinske službe zna što se zapravo krije iza povijesnoga odreknuća 2013. godine. O tome Gänswein prvi put otvoreno i iskreno progovara u ovoj knjizi, nastaloj u suradnji s uglednim vatikanistom Saveriom Gaetom. Piše podrobno i o godinama prije izbora za papu, konklavi, ali i pojedinostima skrovita života pape Benedikta XVI. nakon odreknuća te životu s „dvojicom“ papa u Vatikanu.

Deveto mjesto top ljestvice zauzela je knjiga Don Dolindo – Isuse, misli ti! autorskog dvojca Luciana Regola i Grazie Ruotolo. Grazia Ruotolo, nećakinja i posljednja živuća rođakinja jednoga od najvećih mistika našega vremena, don Dolinda Ruotola (1882.–1970.), odlučila je ovom knjigom sa svima podijeliti golemu životnu i duhovnu ostavštinu svoga strica. Njezina sjećanja, prikupljena svjedočanstva i anegdote, vode čitatelja na nesvakidašnje putovanje koje će vam omogućiti da upoznate don Dolinda, kojega je Padre Pio nazvao velikim svecem i apostolom iz Napulja.
Ovo jedinstveno djelo, osim što daje cjelovit uvid u don Dolindov život i u njegovu duhovnost, otkriva i mnoga njegova čuda i proroštva, kao ono kada je 13 godina unaprijed prorekao izbor Ivana Pavla II. Dodatna je vrijednost knjige i mnoštvo citata iz njegovih osobnih poruka onima koji su tražili zagovore i savjete, a diktirane su mu u nutarnjim lokucijama. Njegovo prvo učenje bilo je živjeti uvijek gledajući u Isusa, u sigurnosti da će se u svim okolnostima, čak i u najtežima i najbolnijima, ako se pouzdamo u njega, naš život okrenuti na dobro.

Na posljednjem mjestu Verbumove top ljestvice smjestila se knjiga Biljne terapije i recepti časne sestre Ljubice Kovač iz Posušja. Sestra Ljubica Bernardica Kovač desetljećima je bila primjer kršćanske i nesebične brige za bližnje svakodnevno primajući brojne ljude s različitim zdravstvenim tegobama i učinkovito im pomažući prirodnim ljekovitim pripravcima. Njezino bogato znanje i iskustvo, kojim je pomogla mnogim ljudima, sabrano je u ovoj jedinstvenoj knjizi koja donosi blago prokušanih znanja o ljekovitom bilju kao daru iz Božje ruke. Bogatstvom sadržaja i vrhunskim grafičkim oblikovanjem i opremom, otisnuta u cijelosti u koloru na velikome formatu u tvrdome uvezu, ova jedinstvena knjiga bit će dragocjeni zdravstveni priručnik u svakome domu.

Sve spomenute knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Više o knjigama možete saznati na linku ovdje.