Na vrhu top ljestvice se i dalje nalazi knjiga Riječi nade, sa 150 meditacija utjehe i ohrabrenja svetog Padra Pija, jednog od najpopularnijih svetaca modernoga doba. Ova jedinstvena knjiga meditacija omogućava da vam Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji vas tješi i ohrabruje. Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara, raspoređene u 150 jednostavnih i kratkih meditacija koje ne zahtijevaju mnogo vremena, a donijet će vam veliku utjehu.

Na drugom mjestu je svjetski bestseler Brini se manje, moli se više. Riječ je o knjizi koja sadrži 180 kratkih i poticajnih meditativno molitvenih tekstova za žene za život bez tjeskobe, a koje su prikladne za sve životne situacije i poteškoće. Bilo da si zabrinuta zbog posla, obiteljskih i međuljudskih odnosa, financija, događanja u svijetu ili nečega drugog, ove će ti meditacije pomoći u otklanjanju tjeskobnih misli, učeći te pritom življenju u slobodi svemogućega Boga, koji nudi spokoj tvojoj uznemirenoj duši.

Na treće mjesto smjestila se knjiga Biljne terapije i recepti časne sestre Ljubice Kovač iz Posušja. Sestra Ljubica Bernardica Kovač već se desetljećima nesebično posvećuje brizi za bližnje svakodnevno primajući brojne ljude s različitim zdravstvenim tegobama i učinkovito im pomažući prirodnim ljekovitim pripravcima. Njezino bogato znanje i iskustvo, kojim je pomogla mnogim ljudima, sabrano je u ovoj jedinstvenoj knjizi koja donosi blago prokušanih znanja o ljekovitom bilju kao daru iz Božje ruke. Bogatstvom sadržaja kao i vrhunskim grafičkim oblikovanjem i opremom, otisnuta u cijelosti u koloru na velikome formatu u tvrdome uvezu, ova jedinstvena knjiga bit će dragocjeni zdravstveni priručnik u svakome domu.

Četvrto mjesto na top ljestvici zauzela je jedinstvena Velika knjiga devetnica  koja sadrži najveću i najpotpuniju zbirku devetnica na hrvatskome jeziku, s više od 130 omiljenih katoličkih devetnica. Verbumov urednički tim po prvi je put na jednome mjestu sabrao duhovno blago pučke pobožnosti: najpoznatije katoličke devetnice koje se mole diljem svijeta kao i sve omiljene devetnice u hrvatskome narodu. Uz ovu jedinstvenu zbirku devetnica nahranit ćete svoju dušu i iznijeti Gospodinu svoje brige, vapaje, strahove i želje kao i svoju zahvalu i štovanje.

Ovog je mjeseca peto mjesto pripalo svjetskom bestseleru, knjizi 12 pravila za život Jordana Peterson. Pišući s puno humora, Peterson nam donosi zanimljivu i edukativnu knjigu punu iznenađujućih zaokreta – uči nas zašto ne smijemo prigovarati dječacima i djevojčicama dok se skejtaju po ogradama, zašto one koji olako kritiziraju čeka teška sudbina i zašto trebamo vlastitu kuću dovesti u red prije nego što počnemo kritizirati druge. Jordan Peterson široko razlaže svoju temeljitu argumentaciju govoreći o disciplini, slobodi, pustolovini i odgovornosti – iz mudrosnih tradicija svih kultura probrao je ono najvažnije i sažeo u dvanaest praktičnih i dubokih pravila o tome kako živjeti smislenijim životom.

Knjiga Izbaci to iz glave autorice Jennie Allen ovaj je put zauzela šesto mjesto top ljestvice. Autorica ističe da se najveća bitka svakoga od nas odvija u našim glavama. Uvijek iznova nađemo se zatočeni u vrtlogu toksičnih misli koje nam uzrokuju nesigurnost, ogorčenost i stres. Jennie Allen – koja je i sama iskusila taj vrtlog – stupa u rat s negativnim mislima i, povezujući biblijske istine sa znanošću o mozgu i psihološkim spoznajama, objašnjava kako ono što vjerujemo utječe na ono što mislimo o sebi; kako prepoznati i prekinuti zarobljujuće obrasce negativnoga razmišljanja; kako preuzeti kontrolu nad svojim životnim okolnostima; kako istovremeno zadržati prostor za samoću i zajedništvo i zašto je to važno.

Sedmo mjesto top ljestvice zauzela je upravo objavljena Vebumova knjiga Život vrijedan življenja jednoga od najomiljenijih katoličkih govornika svih vremena, nadbiskupa Fultona Sheena. Autor jasnim jezikom i s dovitljivim humorom objašnjava kako pronaći sreću i zadovoljstvo u suvremenome svijetu i uspješno ploviti svim izazovima primjenjujući kršćansku viziju života u vlastitoj svakodnevici. Knjiga je protkana autorovim duhovitim životnim pričama, koje je čine još privlačnijom, a poticajne riječi nadbiskupa Sheena i danas su svježe i nadahnjujuće te nastavljaju mijenjati živote mnogih ljudi, pa i onih koji nisu vjernici. Svima onima koji tragaju za istinom, vjerom i životnim smislom ova će knjiga otkriti da je život vrijedan življenja.

Na osmom mjesto top ljestvice nalazi se još jedan svjetski bestseler Jordana Petersona, Izvan reda – još 12 pravila. Peterson je svojom knjigom 12 pravila za život milijunima je čitatelja pomogao da kaos u svojem životu dovedu u red. U ovom odvažnom nastavku koji izlazi pod naslovom Izvan reda Peterson donosi još dvanaest životno važnih načela koja će nam pomoći izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku našu želju da svijet dovedemo u red,

Deveto mjesto top ljestvice pripalo je hit knjizi Emocionalna krepost koja za temu ima muško-ženske odnose i veze. Za razliku od mnogih knjiga koje govore o vezama na način da su usmjerene ponajviše na ono što mladi ne bi smjeli raditi u vezama, ova knjige progovara o tome što bi trebalo činiti kako bi mladi ljudi pobijedili unutarnje i vanjske poteškoće i ostvarili ljubav i vezu koju doista žele i zaslužuju. Mnogi se mladi boje, nesigurni su i zabrinuti da nikada neće biti dovoljno dobri i da nikada neće biti istinski voljeni. Tome pridonose i društvene mreže kao i aplikacije za upoznavanje i dopisivanje, stvarajući pritiske, kriva očekivanja i mnogobrojna razočaranja. U takvim okolnostima knjiga Emocionalna krepost može biti vrlo koristan priručnik koji će mladima pružiti sve što trebaju znati kako bi uspostavili uspješne veze.

Na desetom mjesto Verbumove top ljestvice nalazi se klasik kršćanske duhovnosti, Objave svete Gertrude. Ovo je djelo posebno je po tome što mu je autorica poznata svetica i mističarka, njemačka benediktinka sv. Gertruda, čiji su lik i djelo nadahnjivali mnoge poznate svece kao što su sv. Terezija Velika, sv. Franjo Saleški i sv. Filip Neri, ali i po tome što se u njemu nalaze korijeni brojnih važnih pobožnosti kao što su pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, Božjem milosrđu, ranama Isusovim, dušama u čistilištu, muci Gospodnjoj itd. Od sada dostupni i hrvatskom čitateljstvu, ovi će spisi o životu i objavama sv. Gertrude, koja je uživala posebnu Božju naklonost, sigurno podjednako nadahnjivati i nove generacije katolika te ih poticati na veću ljubav prema Bogu i bližnjima i svetim sakramentima.

Sve spomenute knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr. Više o knjigama možete saznati na linku ovdje.