U nedostatku vremena i strpljenja te pored svakodnevnih briga i opterećenja teško je ustrajati u dobroti, ljubaznosti i blagosti. Zbog toga trpe naši odnosi s Bogom i onima koje ljubimo. Upravo je stoga knjiga o. Lawrencea G. Lovasika Skrivena snaga dobrote i blagosti, objavljena u nakladi Verbuma, iznimno potrebna i korisna jer uči kako možemo napredovati u ljubaznosti i blagosti, čak i u teškim okolnostima.

Nema tu nikakva „tajnoga recepta“, ničega kompliciranog ni čudesnoga: dovoljno je posvetiti malo više pažnje onomu što radimo i kako radimo ono što radimo. Knjiga Skrivena snaga dobrote i blagosti pokazat će kako obratiti pažnju čak i na najsitnije svakodnevne geste i postupke. U njoj se mogu naći jednostavne, postupne i u duhovnome smislu iznimno važne upute o tome kako nadvladati tvrdokorne neugodne mane koje se znaju neopazice uvući u ponašanje čak i najobzirnijih osoba. Ova knjiga, među ostalim, tumači i otkriva: četiri načina kako možemo postati obzirniji i pažljiviji, obrazlaže zašto imamo duhovnu odgovornost iskazati razumijevanje drugima – i pet načina kako se može s tim započeti, četiri razloga zašto se u kritiziranju krije duhovna opasnost, tri djelotvorna lijeka za uklanjanje grijeha srditosti, sedam načina da nepravde koje smo iskusili okrenemo u svoju duhovnu korist, itd. Uz navedeno knjiga sadrži i praktične upute kako iz svojega ponašanja ukloniti sve vrste neljubaznosti i niskosti, ali i upitnik – svojevrsni ispit savjesti sa šezdeset sedam pitanja koja pomažu u praćenju vlastitog napretka u dobroti i blagosti.

Ako želimo napredovati u duhovnome životu i unaprijediti svoj odnos s Bogom i bližnjima, ova knjiga će biti nezaobilazno štivo i pomoći će nam učiniti život radosnijim i ispunjenim.

Knjiga Skrivena snaga dobrote i blagosti u prijevodu Mije Pavića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.