U izdanju nakladničke kuće Verbum hrvatskoj publici nedavno je postao dostupan bestseler Izvan funkcije popularnog francuskog svećenika Pierra Amara. Riječ je o potresnog ispovijesti svećenika koji se, obolivši od karcinoma, susreo s patnjom i vlastitom krhkošću koje je pretvorio u autentično svjedočanstvo vjere.

Život pomalo hiperaktivnoga četrdesetpetogodišnjeg svećenika u samo nekoliko sati iz temelja se mijenja. Oštra bol u trbuhu ubrzo otkriva tumor koji se brzo širi. Hitna hospitalizacija, niz operacija, stalna neizvjesnost i dugi mjeseci oporavka remete njegovu svakodnevicu, ali i unutarnji mir. Aktivni svećenik u stalnoj jurnjavi, koji je naviknut stalno biti spojen na internet, sada je suočen sa samim sobom, prikovan za krevet i spojen samo na infuziju. Njegova bolest postupno se pretvara u neočekivano iskustvo krhkosti, osamljenosti i ovisnosti o drugima.

Pisana pitkim i autentičnim stilom s dozom humora, knjiga oca Amara nudi nam potresnu ispovijest u kojoj se iskustvo patnje isprepliće sa svjetlom vjere i svjedoči o putu k sreći koji vodi preko vlastite krhkosti.

Knjigu Izvan funkcije možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.