Svaka od ovih Biblija donosi živopisno ilustrirane i uzbudljive priče o pustolovinama brojnih hrabrih žena i muškaraca koji su pobijedili svoje strahove i promijenili tijek povijesti. Svojim sadržajem biti će nadahnuće svoj djeci i dati im odvažnost u suočavanju sa životnim izazovima

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila nova izdanja za djecu, a riječ je o Bibliji za hrabre djevojčice i Bibliji za hrabre dječake.

Ove nove jedinstvene Biblije objavljene su u posebnom izdanju i s različitim sadržajem za dječake i djevojčice. Svaka će od ovih Biblija svojim živim ilustracijama i uzbudljivim pričama iz biblijske povijesti omogućiti djeci da iskuse kako Biblija nije puna velikih, teških i nerazumljivih pripovijesti: naprotiv, ona je puna uzbudljivih priča o pustolovinama brojnih hrabrih žena i muškaraca koji su pobijedili svoje strahove i promijenili tijek povijesti.

Sjajno ilustrirane knjige Biblija za hrabre djevojčice i Biblija za hrabre dječake sadrže i sve ključne dijelove biblijske povijesti: stvaranje svijeta i priču o Adamu i Evi, izlazak iz Egipta itd., kao i mnogobrojne zgode iz Novoga zavjeta. Ipak, svaka Biblija nosi svoj poseban naglasak. U Bibliji za hrabre djevojčice naglasak je stavljen upravo na žene u Bibliji, dok je u Bibliji za hrabre dječake naglasak na muškarcima kako bi se čitajući svaku od tih posebnih Biblija djevojčice, odnosno dječaci mogli poistovjetiti s velikanima biblijske povijesti, pobijediti svoje strahove i u sebi pronaći ustrajnost i hrabrost u svakodnevnom životu.

Sara, Rebeka, Rahela, Mirjam, Ruta, Noemi, Estera, Elizabeta, Marta i Marija i mnoge druge iznimne biblijske žene oživljene su tako u knjizi Biblija za hrabre djevojčice, dok su iznimni biblijski muškarci kao što su Noa, Abraham, Izak, Jakov, Josip, Mojsije, Jošua, Samson, David, Ilija, Ivan Krstitelj, Petar, Pavao i mnogi drugi oživljeni u knjizi Biblija za hrabre dječake. Svi ovi likovi na živopisan i privlačan način postaju nadahnuće i poticaj svim hrabrim djevojčicama, odnosno dječacima, jačaju njihovu vjeru i daju im odvažnost u suočavanju sa životnim izazovima.

Knjige Biblija za hrabre djevojčice i Biblija za hrabre dječake u prijevodu Marine Vidoš dostupne su u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njima možete saznati više na linku ovdje.

Bitno.net