Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 16. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Jedi, posti, slavi. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila knjigu Jedi, posti, slavi uvaženog američkog autora Jaya W. Richardsa koja otkriva duhovne i tjelesne dobrobiti posta te zašto suvremena znanost i drevna kršćanska tradicija preporučuju post za zdrav život.

Autor bestselera New York Timesa Jay W. Richards u ovom jedinstvenom vodiču pokazuje kako popularni trend povremenog ili isprekidanog posta upotrijebiti kao sredstvo za duhovno i tjelesno zdravlje. Spajajući najnovije spoznaje te bogatu vjersku tradiciju, Richards iznova otkriva sve blagodati ove stoljetne duhovne prakse. Pri tome koristi uvide i iz raznih vrsta prehrane: paleo, ketogene, prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata i sl., koje je združio s najsuvremenijim znanstvenim istraživanjima da predloži i detaljno obrazloži 40-dnevni program posta, koji se može primijeniti u bilo koje doba godine, ali i izvrsno uklopiti u pokorničko liturgijsko doba došašća ili korizme koja je pred vratima.

Uvodeći u drevnu praksu posta, ali i u istinski smisao gozbi i slavlja, Jedi, posti, slavi otkrit će sve blagodati posta, kako onima koji ga redovito prakticiraju, tako i onima koji nikada nisu postili, pokazujući kako je ta praksa dobra i zdrava za sve, u duhovnom, ali i u psihičkom i fizičkom smislu.

Richards je u knjizi Jedi, posti, slavi povezao rastuću znanstvenu podršku postu s bogatom kršćanskom duhovnom tradicijom i praksom tako da se ova knjiga nameće kao izvrsno korizmeno štivo uz pomoć kojeg se može osmisliti dobra i korisna priprava za Uskrs. Premda svatko može imati koristi od posta, kršćani na poseban način imaju još puno više dobrih razloga da ga učine sastavnim dijelom svoga načina života.

U knjizi Jedi, posti, slavi, Jay W. Richards otkrivajući duhovne i tjelesne dobrobiti posta daje tako odgovore na čitav raspon pitanja o pravilnoj prehrani, o tome kada jesti ili se uzdržavati od hrane do toga kakvu duhovnu preobrazbu možemo doživjeti prakticirajući post.

Hrvatsko izdanje knjige Jedi, posti, slavi u prijevodu Anđelka Bošnjaka, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.