Knjiga Iz dubine naših srca vatikanskog predstojnika Kongregacije za bogoštovlje kardinala Roberta Saraha i pape emeritusa Benedikta XVI. koja je izazvala veliku pozornost svjetske javnosti od danas je dostupna u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Hrvatsko izdanje opremljeno je grafičkim rješenjem i fotografijom na korici za koja su odobrenje dali sami autori knjige.

U vremenu u kojem se Katolička Crkva suočava s mnogobrojnim raspravama papa emeritus Benedikt XVI. i kardinal Robert Sarah u ovoj knjizi nude cijeloj Crkvi svoju iskrenu i otvorenu riječ o gorućim temama kao i jasnu poruku nade.

Knjiga se sastoji od Predgovora urednika izvornog izdanja Nicolasa Diata, neobjavljenog teksta pape emeritusa Benedikta XVI. i neobjavljenog teksta kardinala Roberta Saraha. Pridodani su im i Uvod i Zaključak koje je napisao kardinal Sarah, a pročitao ih je i odobrio papa emeritus Benedikt XVI.

U Uvodu knjige navode da kao biskupi dijele brigu za sve Crkve i da s velikom željom za mirom i jedinstvom svoj braći biskupima, svećenicima i vjernim laicima svijeta nude blagodati svojih razgovora: „Sastajali smo se ovih posljednjih mjeseci. Razmjenjivali smo svoje misli i brige. Molili smo i razmatrali u tišini. Svaki nas je susret obostrano ohrabrivao i smirivao. Naša raznovrsna razmišljanja potaknula su nas na prepisku. Sličnost naših briga i podudarnost naših zaključaka potaknule su nas na to da plod našega rada i našega duhovnoga prijateljstva stavimo na raspolaganje svim vjernicima, kao što je to učinio sveti Augustin.“ Također ističu da su njihova promišljanja podložna kritici te da ih nude svima u duhu ljubavi prema jedinstvu Crkve kao i u duhu sinovske poslušnosti papi Franji.

Kao vodeći izdavač djela pape Ivana Pavla II., Benedikta XVI. i pape Franje nakladna kuća Verbum s ponosom nudi hrvatskoj publici i ovo vrlo aktualno izdanje kardinala Saraha kojem je svoj velik doprinos tekstom dao i papa emeritus Benedikt XVI. Namijenjena svim vjernicima i iskreno progovarajući o svećeništvu, naravi kršćanskog poslanja i o suvremenim duhovnim izazovima njihova je knjiga snažna i duboko osobna – doista proizašla iz dubine njihovih srca.

Više o knjizi Iz dubine naših srca možete saznati na linku ovdje.

Bitno.net