Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 27. travnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Istraga o Bogu. Na konferenciji su sudjelovali mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i  Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila knjigu Istraga o Bogu, vrlo zanimljivu knjigu za djecu, ali i za čitavu obitelj cijenjene autorice Sophie de Mullenheim.

Postoji li Bog? Je li Isus izmišljeni lik? Kako se postaje kršćaninom? Jesu li Biblijske priče izmišljene? Kako je Marija zatrudnjela? Kako ćemo izgledati nakon uskrsnuća? Kako izgleda raj? Koja je religija prava? Ovo su samo neka od pitanja koja se mogu naći u ovoj knjizi bogatih ilustracija i originalnog sadržaja.

Prikladna za sve koji tek kreću na zreliji put vjere, ali i za odrasle koji u obiteljskom okruženju mogu obnoviti i osvježiti svoje znanje o temeljnim istinama vjere, ova vrijedna knjiga donosi mnoštvo informacija, bilješki i zapisa koji na interaktivan način daju odgovore na sva pitanja naše vjere.

U ovoj knjizi čitatelj će upoznati Tomu i Sofiju, dva znatiželjna prijatelja koja provode neobičnu istragu – istragu o Bogu. Preko zabavnih i poučnih ilustracija autorica ogovara na čak 52 zanimljiva pitanja o Bogu i vjeri koja je ovaj dvojac temeljito istražio ostavljajući na svakoj stranici mnogo tragova, dokaza i otkrića o svemu što svakoga od nas može zanimati o vjeri, a posebno mlađe uzraste.

Obrađujući sve velike teme i glavna područja katoličke vjere, posebnu zanimljivost ove knjige predstavlja i njeno „razbijanje mitova“ koje tumači u svjetlu vjere, kao što su Isusova čudesa, datum slavljenja Božića, geneza biblijskih tekstova itd., a sve to na vrlo kreativan i privlačan način prilagođen djeci.

Na kraju knjige nalazi se također prostor za čitateljeve bilješke, zaključke, molitve, pitanja – prostor za privatnu istragu o Bogu kojom može započeti osobna avantura svakoga tko će ovu knjigu uzeti u ruke.

Ova jedinstvena knjiga svojim sadržajem i trajnom vrijednošću nameće se i kao vrlo prikladan dar za prvopričesnike, a bit će korisna i u svakoj kućnoj biblioteci.

Knjigu Istraga o Bogu u prijevodu Jakoba Filića možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.